RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd vil øke lisensen

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland åpner for finansiere digitaliseringen av NRK med lisensøkning. Men kringkastingssjef John G. Bernander må vente til jobben er gjort.

I Stortingets spørretime onsdag sa Svarstad Haugland at hun er villig til å øke NRK-lisensen for å hjelpe NRK med kostnadene til digitalisering. Imidlertid ønsker kulturministeren å vente med økningen til etter at NRK har gjort jobben ferdig, melder NTB.

- Jeg tror NRK vil komme til å trenge bedre rammer, og da får vi se hva behovet blir i årene framover, sa kulturminister Valgerd Svarstad Haugland i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Det var SV og Arbeiderpartiet som reiste spørsmålet om finansieringen av NRK. De to partiene frykter at NRK-tilbudet vil svekkes dersom ikke lisensen økes.

NRK-ledelsen ba om en økning på 110 kroner i lisens neste år, men ble ikke bønnhørt av regjeringen. Kringkastingssjef John G. Bernander har tidligere uttalt at NRK er nødt til å kutte rundt 100 millioner kroner dersom ikke lisensen økes neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere