RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valget i Kenya utsatt til 2013

Nairobi (NTB-Reuters): En domstol i Kenya har besluttet at neste valg på ny nasjonalforsamling og president ikke skal holdes i august dette året som planlagt, men i mars 2013.

Utsettelsen gjelder såfremt koalisjonsregjeringen ikke bryter sammen, noe som vil tvinge fram nyvalg.

Det østafrikanske landet vil være under høyt press under valget ettersom det er det første etter at landet fikk ny grunnlov, og det første etter at valget i 2007 førte til kamper der over 1.220 mennesker mistet livet.

Regjeringen har foreslått å endre grunnloven slik at valget kunne utsettes til desember på grunn av logistikkproblemer, noe som førte til at saken ble klaget inn før en høyere domstol.

Domstolen har besluttet at den nåværende regjeringen skal sitte i hele femårsperioden, det vil si fram til 14. januar 2013, og at det skal holdes valg 60 dager senere. Koalisjonsregjeringen ble dannet for å stanse volden i 2007.

Avgjørelsen kommer til å være en skuffelse for mange kenyanere som ønsket en mulighet til å bli kvitt regjeringen raskere. De anklager flere sentrale politikere for å være late, korrupte og grådige, og mener at de folkevalgte er en privilegert gruppe som gjør lite for å utvikle landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere