RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frank Aarebrot (statsviter), som selv er medlem av Ap, mener det ville være problematisk dersom statsråder i regjeringen på flere områder skulle anbefale folk å sabotere stortingsvedtaket.
Frank Aarebrot (statsviter), som selv er medlem av Ap, mener det ville være problematisk dersom statsråder i regjeringen på flere områder skulle anbefale folk å sabotere stortingsvedtaket. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Valgforsker Frank Aarebrot kritisk til Jensens Syria-utspill

Valgforsker Frank Aarebrot mener Frp-leder Siv Jensens kontroversielle utspill om Syria-flyktninger ville føre til en rotete statsform.

På Fremskrittspartiets valgkampåpning i Ålesund lørdag oppfordret Jensen kommunene til å si nei til å bosette flere Syria-flyktninger.

– Jeg trodde vel egentlig at Siv Jensen hadde nestleder Per Sandberg til å gjøre sånt som dette. Hun kan godt si at Frp er imot å ta inn flere Syria-flyktninger, men aktivt å oppfordre folkevalgte på lavere nivå til å sabotere et stortingsvedtak er å gå for langt, sier Aarebrot til Aftenposten.

Valgforskeren, som selv er medlem av Ap, mener det ville være problematisk dersom statsråder i regjeringen på flere områder skulle anbefale folk å sabotere stortingsvedtaket.

– Det ville være som om man sa at dere ikke trenger å bry dere om bygningsforskriftene, for dem er vi imot. Det ville blitt en rotete statsform, mener han.

Aarebrot mener Erna Solberg (H) tar feil når hun sier at utspillet fra Frp-lederen handler om ytringsfriheten, og mener statsminister bør avklare dette i mandagens partilederdebatt.

Siv Jensen avviste overfor NTB søndag at hun er i ferd med å sabotere Syria-forliket på Stortinget, men fastslo at hun ønsker en omkamp om saken i høstens kommunevalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere