*Nettavisen* Nyheter.

Valgforsker tror på benkeforslag mot Lysbakken

Oslo (NTB): Selv om Audun Lysbakken har stor støtte, kan det komme benkeforslag mot den hardt pressede og påtroppende SV-lederen under partiets landsmøte i helgen.

- Landsmøtet i SV kan være en ganske uregjerlig forsamling, så man skal ikke ta for gitt at de er lydhøre for det sterke signalet fra valgkomiteen om fremdeles støtte til Lysbakken, sier valgforsker Anders Todal Jenssen til Klassekampen.

SV-historiker Frank Rossavik mener det er interessant dersom deler av medlemsmassen ser på Lysbakken som svekket. Han utelukker derfor ikke at det kan komme et benkeforslag.

- Jeg har vondt for å tro det, men denne situasjonen er så spesiell at jeg ikke vil utelukke det, sier han.

Røyken SV la tirsdag ut en pressemelding hvor de ba Lysbakken om å trekke seg. Det er ikke sikkert at Røyken SV selv kommer til å stille et benkeforslag.

- Men det vil ikke overraske meg om det skjer. Det er en del frustrasjon på lokalplanet nå, og mange har behov for å tenke nytt etter det som har skjedd. Vi tror den tydelige meldingen fra oss kan sette i gang prosesser også i andre partilag, sier gruppeleder Anders Nordmo i Røyken SV. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.