RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christina Tveit (Aust Agder Blad)/Faksimile

Valgkampavisen ble sendt ut tre uker før tiden

Sist oppdatert:
Lokalavisen, det lokale partiet og trykkeriet beklager.

Risør Arbeiderparti sin valgkampavis ble lørdag distrubuert som innstikk i Aust Agder Blad - over tre uker før tiden.

Egentlig skulle valgkampavisen distrubueres 6. september.

- Dette er et alvorlig brudd på avtalen om å vente med alle former for valgkamp til i dag kl 12.00. Vi beklager dette på det sterkeste. Valgavisen skulle etter skriftlig avtale med trykkeriet og avisen distribueres tirsdag 6/9, skriver Risør Arbeiderparti sin ordførerkandidat Per Kristian Lunden, på lokalsiden til partiet.

- Vi ber Aust Agder Blad så snart som mulig beklage det inntrufne både på avisens webside og i papirutgaven, skriver ordførerkandidaten videre.

Det har avisen nå gjort.

- Avisen beklager hendelsen både til partiet og sine lesere, skriver avisen på sin nettutgave.

Risør Arbeiderparti har også beklaget overfor de andre politiske partiene.

- Skal ikke skje
Redaktør i Aust Agder Blad, Rolf Røisland, har ingen forklaring på hva som har skjedd.

- Hvorfor og hvordan det har skjedd har jeg ikke fått orientering om. Derfor kan jeg ikke gi deg en forklaring. Men dette er sånt som ikke skal skje, sier Rolf Røisland, til Nettavisen.

- Jeg venter spent når de kommer på jobb på mandag slik at trykkeriet kan gi oss en forklaring, sier redaktøren, som for tiden er på ferie. Han tror det hele dreier seg om misforståelser.

Trykkeriet tar skylda
Reproleder Tore Ramberg ved Nr. 1 Trykk i Larvik, der Aust Agder Blad blir trykket, sier feilen ligger hos trykkeriet, og tror det dreier seg om en menneskelig svikt.

- Det er noen på pakkeriet som antagelig har mistolktet på et vis. Det er en menneskelig svikt, og vi legger oss flate for det. Trykkerisjefen skal ta kontakt med redaktøren i avisen og med Risør Arbeiderparti for å beklage og ordne opp.

Datoforvirring
Reproleder Tore Ramberg forteller sidene til Arbeiderpartiets valgkampavis ble klargjort og sendt inn til trykkeriet torsdag denne uken - nesten én måned før avtalt distrubusjon. På den måten tror Ramberg at den ansvarlige på trykkeriet har misforstått.

- At vi fikk innsendt sidene så lenge før distrubusjon kan være en mulig feilkilde. Vi pleier ikke å surre med dette, vi har mange forskjellige innstikk fra forskjellige aviser, og det er sjelden vi gjør feil, sier Ramberg.

Sørger for nytt opplag
Reprolederen sier trykkeriet vil ta ansvar for å sørge for at nye valgkampaviser vil bli trykket og distrubuert på riktig dato.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere