RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DESIGNER: Førstedame Laura Bush og mulig førstedame Cindy McCain entret scenen i antrekk til godt over halvannen million denne uken. (Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele bilde).
DESIGNER: Førstedame Laura Bush og mulig førstedame Cindy McCain entret scenen i antrekk til godt over halvannen million denne uken. (Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele bilde). (Scanpix)

Valgkampens dyreste antrekk?

Sist oppdatert:
Trodde du den amerikanske valgkampen kun handlet om politikk og menn i kjedelig dress? Tro om igjen - førstedamenes antrekk er godt stoff.

(SIDE2): Denne ukens landsmøte for republikanerne har blitt fulgt med argusøyne av en hel verden og mens Sarah Palins 17 år gamle gravide datter Bristol og hennes kjæreste er blitt en snakkis - så blir også kjolene, smykkene og skoene til førstedamene fulgt nøye.

Det er ikke tilfeldig hva damene har på seg og de aller største designerne får det ærefulle oppdraget å kle opp de mulige førstedamene og deres kvinnelige entourage.

Se bilder nederst i saken!

Flere hundre tusen
Den første dagen av landsmøte, altså på mandag, brukte John McCains kone Cindy (54) et antrekk til en verdi av 300.000 dollar - eller ca. 1.5 millioner norske kroner. Det skal være sagt at her var det en eksklusivt diamantøreringene som sto for det meste av verdien, men den sennepsgule Oscar de la Renta-kjolen hadde en verdi på 15.000 kroner.

Hennes makker på podiet før hun talte var Laura Bush også hun i Oscar de la Renta-antrekk til en verdi av nær 13.000 kroner. Laura til sammenligning på seg antrekk til en verdi av 20.000 kroner i motsetning til Cindy, skriver Vanity Fair.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kritisert og hyllet
Cindy har tidligere blitt kritisert for stilen sin, at den er for gjenknappet og kjedelig - men denne uken har hun vist seg fra en litt mer fargerik side. Både kjolene og draktene er figusrsydde og elegante enn vi har sett tidligere.

Men en ting Cindy ikke går noen sted uten er diamantbrosjen med påskriften Navy USMC - med tydlig støtte til den amerikanske marinen.

Parets eldstedatter Meghan (23) er moteinteressert og drømmer om å bli designer - hun blogger om livet med en er som er presidenkandidat og om kjolene under valgkampen.

Les mer her: Blir hun førstedattera?

Helt forskjellige
Moteredaktør i Glamour Magazine, Suze Yalof Schwartz, sier til New York Post at det er ingenting å si på stilen til hverken Michelle Obama (44) og Cindy McCain - men at de er svært forskjellig smak er det ingen tvil om.

- De er begge glamorøse, elegante og stilfulle kvinner på hver sin måte, sier Schwartz. Stilen deres er like forskjellig som deres bakgrunn, ektemenn og interesser.

Mer moderne
Michelle Obama kom nylig på Vanity Fairs liste over verdens best kledde, og da demokratenes landsmøte startet var fashionistaenes øyne rettet mot 44-åringen med sans for mote.

Da Michelle skulle holde tale ankom hun podiet i en sjøgrønn knelang ullkjole med en stor brosje festet midt på brystet. Kjolen var signert designer Maria Pinto, som ofte er omtalt på showet til Oprah Winfrey da hun har base i Chicago.

Men selv om Michelle så vakker ut i sin ullkjole, var den hennes sju år gamle datter Sasha som stjal showet.

Se flere bilder under!

Klassisk mot ukjent
Og mens Cindy har lagt sin elsk på de store klassike amerikanske designerne som Escada, Michael Kors og Carolina Herrera, går Michelle for de mer ukjente, men ikke desto mindre dyktige designerne på det amerikanske kontinetet.

Både Maria Pinto og Donna Ricco var vel etablerte, men da en mulig førstedame viste seg i deres kjoler fikk pipen en annen lyd med en gang. Sistnevnte designer fikk en av kjolene sine utsolgt den første uken da Michelle trakk i en sort og rosa mønstrete kjole under landsmøteuken.

Hvilken av damene som blir USAs førstedame får vi vite først i november - men klestilen er det imidlertid ingenting å si på for noen av dem.

Les også: Michelle vs. Cindy

826

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere