Gå til sidens hovedinnhold

Valgkampens morsomste videoer?

- Jeg kan røpe at det måtte litt vin til under innspillingen for at de skulle klare å fremstå så kleine.

Valgkampen drar seg mot slutten og partiene gjør nå alt de kan for å få oppmerksomhet rundt sakene sine og hanke inn de siste velgerne før de går til urnene 9. september.

Fremskrittspartiets ungdomsparti (FpU) lanserte før helgen en parodi på «Tina og Bettina» fra TV 2-programmet Torsdag Kveld fra Nydalen.

Med ungdomspolitikerne Christian Haugen og Bjørn-Kristian Svendsrud i rollene som Lina og Bellina i «Lina & Bellinas videoblogg» sikter de seg inn mot de yngre velgerne.

- Jeg er glad for at pappa er rik assa. Slik at vi får råd til sånn helseforsikring sånn som han helsepresidenten Støre har, er et eksempel på den politiske satiren fra videoene.

Videokampanjen har til hensikt å formidle FrPs program på en helt ny måte, ifølge initiativtaker og regissør, FpU-lederen Himanshu Gulati.

- Veldig mange ungdommer bruker ikke stemmeretten eller er ikke så interesserte i politikk. Vi tenkte dette kunne være en kreativ og morsom måte å få frem en del politiske poenger på en veldig uvanlig måte. Målet var å gjøre det morsomt samt få frem hvor teit norske forbud og avgifter kan fremstilles, sier han til Nettavisen.

HTML EMBED

Partiet vil legge ut en ny episode av «Lina & Bellinas videoblogg» annenhver dag frem til valget.

Hva slags tilbakemeldinger har dere fått?

- Den første videoen er sett av over 4000 mennesker. Noen mener videoene er litt «kleine» men det er hele konseptet. Poenget er å få frem politikk på en annerledes måte, og vi vet at nesten 600 000 mennesker for eksempel har sett Tina & Bettina på YouTube, sier han.

Ifølge Gulati bør ungdomspartiene tenke nytt for å engasjere ungdom i valget.

- Denne ideen kom jeg og en kollega på i november i fjor mens vi brainstormet litt. Folk får selv avgjøre om de synes videoene er morsomme, men jeg mener det er viktig at ungdomspartiene forsøker å tenke kreativt på hvordan vi kan gjøre flere ungdommer interessert i politikk.

FpU-lederen sier at det ikke var så vanskelig som man kanskje skulle tro å overtale gutta til å spille de svært karikerte Vestkant-bertene på jenterommet.

- Vi har mange talenter i FpU. Jeg kan derimot røpe at det måtte litt vin til under innspillingen for at de skulle klare å fremstå så kleine, sier han.

Her diskuterer «Lina & Bellina» helsekøene i Norge:

HTML EMBED

Om avifter:

HTML EMBED
Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken