RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgkamphunden Ridder er en hund etter søppel


Søppelhunden Ridder gjør noe så uvanlig som å plukke søppel i Oslo sentrum. Den 5 år gamle Chesapeake Bay retrieveren er også trent opp til å kaste søppelet i nærmeste søppelkasse. Favortittsøppelet er sigarettpakker, snusbokser og tomme pappkrus. Matmor Åse Lange synes hunden gjør en god innsats for byen.
Søppelhunden Ridder gjør noe så uvanlig som å plukke søppel i Oslo sentrum. Den 5 år gamle Chesapeake Bay retrieveren er også trent opp til å kaste søppelet i nærmeste søppelkasse. Favortittsøppelet er sigarettpakker, snusbokser og tomme pappkrus. Matmor Åse Lange synes hunden gjør en god innsats for byen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hunden Ridder er blitt populær blant dem som har besøkt valgstanden til Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Ridder har nemlig lært seg et spesielt triks: Han pukker søppel.

– Dette er et eksempel på at en hund kan være til både glede og nytte, sier matmor og valgkampfrivillig Åse Lange til NTB. Hun forteller at det Ridder gjør bare er en tilpasning av noe mange andre hunder lærer, nemlig å rydde etter seg. Det er bare det at den ivrige Chesapeake bay retrieveren plukker søppel og legger det i søppelkassen i stedet for å legge lekene sin i en kasse.

Lange håper hun kan starte en trend med «søppelhunder».

– Jeg tror dette kan passe som hverdagsaktivisering for mange hunder.

Hun tror de som kommer innom standen først og fremst synes hunden er et litt morsomt innslag og blikkfang, men påpeker at mange De Grønne-velgere er glade i dyr.
Se video av Ridder i aksjon her:
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere