*Nettavisen* Nyheter.

Valgstyret i Evenes kommune anbefaler at kommunevalget ikke godkjennes

 

UNDERKJENT: - Valgstyret i Evenes kommune anbefaler at kommunevalget ikke godkjennes, sier ordfører Sisilja Viksund (H). Foto: Ragnar Bøifot (Fremover)

Opptellingen skal ha vist at det er flere avvik.

18.09.19 23:01

16. september ble valgstyrets leder gjort oppmerksom på at det var uoverensstemmelser i fylkesvalgsstemmene, men fylkesvalget ble til slutt godkjent. Da dukket det opp flere merknader. Kommunene bestemte seg da for å fjerne enhver tvil, ved å telle alle kommunestyrestemmer på nytt. Da dukket det opp alarmerende funn.

- Denne kontrolltellingen viste avvik, og sammen med fylkesvalgstyrets merknad gjorde dette at valgstyret i Evenes besluttet at vi skulle foreta ny full telling av kommunevalgstemmene i Evenes, sier ordfører Sisilja Viksund (H) i en pressemelding.

Blant flere avvik opplyser kommunen at det verste er at det har vært mottatt flere stemmesedler enn det er registrert kryss i manntallet.

- Vi har kommet i en sterkt beklagelig situasjon i Evenes kommune etter valget. Dette tar vi på det sterkeste alvor, sier ordføreren videre i pressemeldingen.

Nå skal valgstyret fullføre tellingen og sørge for at rettede stemmer blir registrert, slik at en ny fordeling blir klar. Det skal gjøres torsdag morgen.

Valgstyret har tatt denne beslutningen etter å ha fått råd fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Valgstyret anmoder om at vi setter ekstraordinært kommunestyremøte der godkjenning av valg står på dagsorden. Valgstyret vil anbefale at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes, sier Viksund i en pressemelding.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Derfor stemmer jeg grønt, og gir Raymond Johansen en avløsning

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag