Gå til sidens hovedinnhold

Valgtaper nekter å gi seg

Julia Timosjenko tapte presidentvalget i Ukraina, men nekter å gi opp.

I stedet for å anerkjenne Viktor Janukovitsj som valgets seierherre akter Julia Timosjenko å kreve en ny telling av stemmene i enkelte distrikter. Det uttaler en talsmenn for hennes parti tirsdag, ifølge CNN. Partiet hevder å ha bevis for at det har foregått valgfusk.

OSSE sier valget gikk riktig for seg
Joao Soares, leder for observatørkorpset fra Organisasjonen for Sikkerhet og Samarbeid i Europa (OSSE), uttalte mandag at valget ble demokratisk gjennomført og at det var en seier for folket i Ukraina.

48,94 prosent til Janukovitsj
Viktor Janukovitsj leder når nesten alle stemmene fra søndagens valg er talt opp. Ifølge de foreløpige resultatene får han 48,94 prosent, mens Timosjenko får 45,48 prosent.

Rundt 4,36 prosent av de stemmeberettigede valgte alternativet «ingen av kandidatene».

Blåkledte demonstranter
Ukrainske nyhetsbyråer og statlig media rapporterte tirsdag at Janukovitsj-tilhengere - med blått som sin farge - samlet seg foran valgkommisjonens kontorer og nektet å forlate stedet før stemmetellingen var avsluttet og deres kandidat utropt til vinner.

Comeback for Moskva-venn
Rykker den Moskva-vennlige Janukovitsj inn i presidentkontorene er det et oppsiktsvekkende comeback for den mannen som måtte forlate statsministerposten under Oransjerevolusjonen for fem år siden.

- I den tiden Julia Timonsjenko har sittet med makten har vi ikke hatt noen framtidsutsikter, uttalte en av velgerne, Nikolai Gluhovskij, ifølge CNN.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken