RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgte du rett her, Jens?

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Typisk nordmenn å gå for rødt slips.

(SIDE2): Da Jens Stoltenberg var i samtale med president Barack Obama i dag, torsdag, var de to mennene kledd korrekt i mørk dress, men slipsvalget deres var svært forskjellig.

Stoltenberg var iført knallrødt slips, og Obama en mer gråblå dempet variant. Begge hadde imidlertid diskret mønster på slipset.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Valgfritt
Mørk dress er korrekt blant annet til formelle middager, mottakelser eller bryllup. Til dette hører hvit skjorte og slips eller sløyfe.

Det er ingen spesielle regler for valg av slips til mørk dress, men det bør følges visse retningslinjer. Butikksjef Carl-Christian Ferner ved klesbutikken Ferner Jacobsen vil ikke kommentere statsministeren og presidentens slipsvalg direkte, men sier at det finnes en viss slipsetikette om man har mørk dress.

- Hvilket slips man velger, kommer an på anledningen. Selv om det er snakk om en offisiell anledning kan man ha friskt slips, men det bør ikke være for prangende. Du kan gjerne ha striper eller små mønstre. Men det heter seg at det passer med klassisk småmønstrede slips til mørk dress, sier Ferner til Side2.

Han understreker at det ikke er så mye regler når det gjelder fargevalg, bare unngå for eksempel et sjokkrosa slips. Velg heller et i en dusere farge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Typisk «oss»
- Nordmenn er veldig glad i røde slips, mens utlendinger er mer glad i mørke farger, marine, eller grått. Obama har som oftest mørkt og diskret slips, sier Ferner, og legger til:

- Det er lett å se nordmenn i store sammenhenger – de har gjerne røde slips!

Også utenriksminister Jonas Gahr Støre brukte det typiske røde norske slipset i dag under møtet på statsministerens kontor.

Foruten at rødt er Arbeiderpartiets farge, er rødt blitt brukt både som estetisk virkemiddel, signalfarge og symbol med ulik betydning, ifølge Wikipedia. Med tanke på kun fargen rødt har den særlig stått for kjærlighet, kraft, energi, mot og vilje, men også for aggresjon, sinne, strid og krig. Sistnevnte symbolikk hadde Stoltenberg mest sannsynlig ikke i tankene da han kledde seg i dag morges for sitt møte med fredsprisvinneren.

LES OGSÅ: Michelle stråler i trendy lilla
Mette-Marit var Obamas stand-in

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere