RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LIK FRAKK: De kongelige likte Maggie Wonka-frakken. Nå har Sarah Ferguson falt for samme frakk som Mette-Marit.
LIK FRAKK: De kongelige likte Maggie Wonka-frakken. Nå har Sarah Ferguson falt for samme frakk som Mette-Marit. Foto: Nettavisen/Stian Lysberg Solum, Scanpix

Valgte samme frakk som Mette-Marit

Sist oppdatert:
Hertuginne Sarah Ferguson falt for norsk designer.

(SIDE2:) I slutten av mai besøkte hertuginnen av York, Sarah Ferguson (49) Oslo i forbindelse med at hun var høy beskytter for menneskerettighetskonferansen Oslo Freedom Forum. Under et møte med pressen falt hertuginnen for frakken til en av reporterne og ba om å få møte den norske designeren.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Det var helt utrolig og veldig merkelig. Jeg satt med årsregnskapet da jeg plutselig ble oppringt. De sa at Sarah syntes frakken var kjempefin og ville ha den. Heldigvis så jeg nogenlunde presentabel ut med høye hæler da jeg dro for å møte henne, forteller Maggie Wonka-designer Cecilie Juvodden til Side2.

Les saken: - Jeg er en tenåring

Vanskelig oppdrag
Den populære Maggie Wonka frakken er fra 2006-kolleksjonen og kom i flere farger. Fergie ønsket en brun og heldigvis fikk designeren tak i en frakk i rett farge.

- Frakken er flere år gammel og produseres ikke for salg lengre. Den har solgt veldig bra, og derfor hadde vi heller ikke flere igjen av den. Men jeg var løsningsorientert og tok noen telefoner. Vi hadde kjempeflaks og fikk tak i en frakk som var et prøveeksemplar som kun var blitt brukt et par ganger, sier Cecilie som til og med har solgt sin egen frakk til en ivrig kunde.

Møte med hertuginnen på Grand Hotel i Oslo ble spesielt og veldig hyggelig.

- Jeg følte meg nesten litt utenfor meg selv fordi alt måtte gå så fort og det var masse mennesker der, innrømmer Cecilie.

- Sarah likte frakken og jeg viste henne hvordan hun kunne justere den. Den var kjempefin til henne. Hertuginnen var veldig opptatt av merket og sa hun skulle sjekke nettsiden vår. Hun gjør vissnok slik ofte, forteller designeren og mener det er typisk Maggie Wonka at noe slikt skjer.

Kjendiskunder
Kronprinsesse Mette Marit og artistene Bertine Zetlitz og Mariann Aas Hansen er bare noen av kjendisene som har vist seg i den flotte frakken til drøye fire tusen kroner.

Juvodden forteller at det er ikke bare kjendisene som har falt for den karakteristiske Maggie Wonka-frakken.

- Jeg har hørt flere historier om hvordan folk har blitt stoppet på gaten i New York eller på kongresser av mennesker som har vært interesserte i designet vårt. Frakken er et skikkelig stopp- og wowplagg som mange liker.

LES OGSÅ:Gjør som popprinsessen

En frakk med sjel
41-åringen tror det er flere grunner til at den har slått så godt an.

- Frakken kommer fra hjertet mitt og den har sjel. Det slår aldri feil når man legger et stykke av seg selv i plagget, forklarer hun.

- Jeg tror kundene faller for at den er nostalgisk og moderne på samme tid. Den er veldig fashion, men samtidig tidløs.

SE SARAH FERGUSON PÅ CECILIES BLOGG

Les mer om Maggie Wonka:

Christel digger norsk design

Se Maggie Wonkas nye muse

Ingen effekt
Fergie fikk frakken som en gave av designeren som satte pris på at akkurat hertuginnen falt for den.

- Det var kjempehyggelig, men jeg synes det er like hyggelig uansett hvem det er som faller for mine klær. Jeg reagerer ikke noe annerledes, presiserer hun.

Den populære designeren ble både overrasket over at hertuginnen av York falt for akkurat frakken hennes. Sarah er mye avbildet i europeisk presse, men selv om Maggie Wonkas frakk skulle dukke opp på en rød løper betyr det ikke noe salgsmessig for designeren.

- Sjansen for at det skal dukke opp noen bilder i pressen er minimal og det skal massiv PR til for at skulle fått noen salgsmessig innvirkning internasjonalt. Selv om det er mye blest om et plagg så vises ikke det på salgstallene i etterkant, påpeker hun.

Og for alle som ikke har en Maggie Wonka-frakk kan Cecilie røpe at det kommer en oppfølger til den populære frakken våren 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere