RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla: De rødgrønne manglet et prosjekt

Foto: Annemarte Norevik (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:

OSLO (NTB): Hovedårsaken til det rødgrønne nederlaget er mangelen på et tydelig prosjekt, mener tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla.

- De burde hatt en ny sak å kjøre fram. Det er ikke nok å få mange i grunnfjellet til å stemme. Man må også gi dem tro på et prosjekt, og skape en bevegelse, slik at grunnfjellet også vil overbevise andre om å stemme. Hadde de rødgrønne gjort det, kunne det godt vært mulig med mer enn åtte år i regjering.

Det sier tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla i et ferskt intervju med Manifest Tidsskrift, sitert i Dagsavisen mandag.

- I stedet har de vært for opptatte av å skremme med høyresidens politikk, sier hun.

Valla var en av hovedarkitektene bak det rødgrønne regjeringssamarbeidet, og hun var LO-leder under den første perioden etter valgseieren i 2005. I intervjuet stiller hun seg kritisk til hvordan uenigheter innad i den rødgrønne leiren har blitt behandlet, at ikke flere uenigheter har blitt tatt ut i offentligheten. Det gjelder både uenigheter mellom partiene i regjeringen, og mellom LO og Ap.

- Det er ikke farlig om konflikter mellom LO og Ap kommer ut i offentligheten. Det farlige er den lammende enigheten som oppstår når LO og Ap blir en enhet som avklarer alt i lukkede rom, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere