RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valset over konkurrentene

Alexander Steinsbu og Trine Lise Akselsen skilte seg ut blant danserne som øvde før «Dansefeber»-audition.
Alexander Steinsbu og Trine Lise Akselsen skilte seg ut blant danserne som øvde før «Dansefeber»-audition. Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no
Sist oppdatert:
Det var ingen slinger i valsen da Alexander og Trine Lise sjarmerte seg videre til neste runde i «Dansefeber».

De to 17-åringene fra Bergen fikk fredag kveld den lykkelige beskjeden om at de var gått videre i konkurransen. Søndag skal de nok en gang overbevise den kresne juryen i TVNorge-programmet «Dansefeber» om at de absolutt må være med videre.

Svingte foran battle
Paret skilte seg ut blant de vel 300 påmeldte danserne, allerede mens de øvde på trinnene i venterommet før audition på Hotell Terminus i Bergen. Midt blant hip-hoppere og breakere som «battlet» foran hylende tilskuere, sto Alexander Steinsbu og Trine Lise Akselsen med svai i ryggen og øvde på klassisk pardans.

- Vi begynte å øve på dansen i går, fortalte Alexander anpustent til iBergen.no fredag ettermiddag. Men koreografien kunne de fra før, for paret har lenge danset sammen på Hildemors danseskole.

Headhuntet av Dansefeber
- Jeg ble oppringt av noen i «Dansefeber» som hadde blitt tipset om oss av danseskolen. Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt å melde oss på, fordi vi trodde at klassisk dans ikke var aktuelt for konkurransen. Men da vi fikk den telefonen ble vi veldig giret, sier Trine Lise.

Etter å ha ventet på gangen i timesvis, kom paret inn til scenen, der de tok pusten fra dommerne. Men 17-åringene måtte vente helt til kvelden før juryen annonserte avgjørelsen sin. Klokken 22.45 fredag kveld tikket følende tekstmelding inne til iBergen.no.

- Hei. Vi kom videre til neste runde og skal danse søndag morgen. :o)

Overbeviser de dommerne for andre gang, bærer turen videre til Oslo, der flere eliminasjons-runder venter.

En klassisk fordel
- Det er en fordel å danse selskapsdans. Hip-hopperne forsvinner lett i mengden, sier informasjonsansvarlig for «Dansefeber» Britt Ekensteen til iBergen.no.

Den travle programlederen Henriette Lien har sett lite til dansingen, men bekrefter at dommerne er imponerte over nivået i Bergen.

- Dommerne gikk og smilte bredt i pausen, fordi de hadde sett så mye bra, sier Lien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere