Gå til sidens hovedinnhold

Vampyrene kommer!

Endelig er det klart for den blodige megasuksessen «True Blood» på NRK.

(SIDE2:) Da det amerikanske TV-selskapet HBO skulle fylle tomrommet etter sin største suksess «The Sopranos», var det ikke før de introduserte et konsept med like mye vold og sex at det virkelig tok av.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Legg til blodsugende vampyrer, rednecks, tankelesere, nakenhet, sumpene i Louisiana, voodoo og sørstatssjarm og du har grunnpilarene i «True Blood».

Syntetisk blod
Handlingen er lagt til nåtiden, men den lille forskjellen at et par år tidligere klarte japanske forskere og produsere syntetisk blod «TruBlood», som igjen har gjort at all verdens vampyrer har gått sammen og bekreftet at de faktisk eksisterer.

Siden de nå kan drikke syntetisk blod i stedet, er de i teorien ikke lengre farlige for mennesker. Men selv om de kan leve uten å ta til seg menneskeblod er det ikke dermed sagt at de vil, og selv om vampyrenes interesseorganisasjon påstår at alle er trygge, møtes de nye verdensborgerne med en stor dose skepsis fra alle kanter.

Tankeleser
Sookie Stackhouse er heller ikke som alle andre. Hun har alltid hatt problemer med å knytte nære bånd til andre mennesker fordi hun er tankeleser, noe som ofte skaper pinlige situasjoner. Da hun møter vampyren Bill, er han den første mannen hun kan oppleve stillheten sammen med.

Men et forhold mellom en vampyr og et menneske er alt fra harmonisk, og de møter motstand fra begge sider.

Laber start
Da den første episoden ble vist i USA, var det beskjedne 1,4 millioner seere som så på, og mottakelsen var blandet.

Siden den gang har det bare gått oppover. Opp mot sju millioner i uka fulgte etter hvert med serien på HBO, inkludert repriser, og premieren til sesong to ble sett av 3,7 millioner amerikanere.

Det gjorde den til det mest sette programmet på HBO siden aller siste episode av nettopp «Sopranos». og «True Blood» er HBOs mest populære serie siden mafiosoene fra New Jersey takket for seg.

HBO på nett
Nå har altså NRK sikret seg rettighetene, og slår på stortromma ved å både lansere «True Blood» på NRK3 og på nett. Statskanalen har inngått en avtale med HBO om å vise seriene deres på nrk.no. Først ute er «True Blood» fra og med 1. oktober, etterfulgt av «Generation Kill» som får premiere på NRK 3 i neste uke.

Episodene blir tilgjengelig i 14 dager etter at den er vist på TV.

Det har flommet over av vampyrer i populærkulturen den siste tiden. Stephenie Meyers bokserie «Twilight» og de påfølgende filmene om vampyren Edward Cullen har blitt gigasuksesser. «Buffy, vampyrenes skrekk» gikk som en farsott fram til slutten i 2003, og smalere filmer som den svenske «La den rette komme inn» har fått mye oppmerksomhet.

Nå spørs det om nordmenn er like interesserte i de blodsugende nattens skapninger i «True Blood».

«True Blood» har premiere torsdag 1. oktober klokken 22.30, på NRK3 og med reprise onsdager klokken 23.45 på NRK1

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger