Gå til sidens hovedinnhold

Vandrer-katten er hjemme igjen

Mari Maurstad slet med å finne katten Samsons eiere. Men så viste den bedagelige hannkatten at han likevel hadde spor etter sine eiere. Nå er Samson trygt hjemme på Kringsjå igjen. Og dette har Samson gjort før.

RIS/KRINGSJÅ: – Hvem eier denne flotte katten? spurte Mari Maurstad Ullern Avis Akerspostens lesere for en snau måned siden.

Det var i slutten av april den begynte å dukke opp utenfor huset hennes, den fine, makrellfargete hannkatten. Etter noen dager fant kjendis og katteelskeren ut at katten var svært sulten, og hun klarte ikke la være å gi den litt mat. Hun døpte den midlertidig om til Walther. Så forsøkte hun å finne ut om katten var id-merket. Maurstad fant ikke noe merke. Men så kom gjennombruddet.

– Han la seg ned på en sånn måte at jeg plutselig så han var merket i øret. På grunn av at han har en del pels i øret, var det vanskelig å se merkingen. Men da jeg først fant det, var det enkelt å komme i kontakt med eieren på Kringsjå. De fikk levert tilbake katten, og ble svært glade, sier Maurstad.

Den glade vandrer

Det viser seg at Samson har det med å ta seg noen langturer. Den glade eier Per Krister Halck forteller at den kastrerte hannkatten liker å vandre.

– Dette er ikke første gang han ble borte. Hvert år legger han ut på vandring. Han blir gjerne bort et par måneder, og så kommer han tilbake. Enten av seg selv eller ved at han blir levert tilbake. Han har et fast hus på Ris som han går til. Men denne gangen gikk han altså til Mari Maurstad, sier Halck.

Sjeldent

Samson er familiens store stjerne på Haugerud gård på Nordberg. Hannkatten tar ikke skade av sine vandringer. Han holder seg unna trafikkerte veier, og er stort sett blid og fornøyd.

– Han er unik katt. Disse vandringene er uvanlig for katter, men enkelte av dem gjør det. Forskjellen denne gangen var at han havnet hos Mari Maurstad. Han er godt merket både merke i øret og halsbånd. Denne gangen hadde han mistet halsbåndet. Men vi har kjøpt nytt, sier den glade katteieren.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen