RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sannum, Tore (SCANPIX)

Vandrerute fra sør til nord

Sist oppdatert:
Turistforeningen har nå fått klarsignal for å merke vandreruter gjennom Finnmark.

- Dermed er hele Norge knyttet til den europeiske vandreleden som ender på Sicilia, sier Kristin Krohn Devold til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Turistforeningens generalsekretær kom med denne nyheten på den store matvaremessen Grüne Woche i Berlin fredag.

Den Norske Turistforening har lenge arbeidet med å få tillatelse til å merke vandreruter gjennom Finnmark. Det har vært flere høringsrunder, og nå har Finnmarkseiendommen godkjent opplegget.

Tar hensyn
- Vi har vært veldig opptatt av å ta hensyn til reindriftsinteressene. Gleden var stor da vi fikk klarsignal til å merke ruten på 15 dagsmarsjer fra Kautokeino til Nordkapp, sier Kristin Krohn Devold.

Hun mener vandruten vil bli viktig for Finnmark som reiselivsmål for opplevelse.

- Dette gir nye aktivitetsmuligheter der man kan oppleve den fantastiske finnmarksnaturen, den unike kulturen og tradisjonene i vårt nordligste fylke. Målet er å få mer aktivitet i Finnmark og bidra til at nye vandreruter spiller på lag med samisk reindriftsnæring, lokale friluftsforeninger og reiseliv, sier hun.

Startet i vår
Med den nye vandreruten gjennom Finnmark blir det en gjennomgående merket rute gjennom hele Norge. Fra før har DNT merket en sammenhengende sti fra sør i Østfold og opp langs svenskegrensen fram til Finnmark.

Nå blir prosjektet å fullføre den gjennomgående ruten fra Sicilia til Nordkapp som en av de europeiske vandreledene. Arbeidet mer å merke finnmarksruten vil starte opp allerede til våren. Til sammen er det elleve vandreleder i Europa. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere