*Nettavisen* Nyheter.

Vanlig drift i Vålerenga

Vålerenga trener foreløpig som normalt tross streik i Tippeligaen.

Fredag ble Tippeligaen tatt ut i streik etter brudd i forhandlingene mellom spillerorganisasjonen NISO og NHO Idrett. Tippeligaens 9. runde er som følge av streiken utsatt på ubestemt tid.

Vålerenga-spillere som er medlem i NISO har som følge av streiken ikke lov å oppholde seg på Valle eller å trene organisert med laget. Bortsett fra dette er det vanlig drift på Valle.

- De som ikke er tatt ut i streik trener foreløpig som vanlig lørdag. Spillerne får fri søndag, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Da det ble kjent at streik kunne bli et utfall, sendte klubben ut obligatorisk permitteringsvarsel til spillerne.

- Vi har foreløpig valgt å fortsette driften som vanlig, men vurderer fortløpende om det er rasjonelt å opprettholde driften. Om det ikke er rasjonelt å fortsette kan konsekvensen bli permitteringer, forklarer Haakonsen.

Vålerenga-spillerne som er tatt ut i streik er André Muri, Freddy dos Santos, Lars Iver Strand, Morten Berre, Harmeet Singh, Aleksander Solli, Gudmund Taksdal Kongshavn og Amin Nouri.

Uenig med NISO

Punktet som NISO står sterkest for i denne streiken, er fritt utstyrsvalg for spillerne.

- Avtalen som har vært diskutert gjelder ikke bare toppfotballen, men også håndball, ishockey og toppserien for kvinner, sier Haakonsen.

- I toppserien for kvinner, mindre fotballklubber, ishockey og håndball er utstyrsavtalene av avgjørende betydning for klubbøkonomien, og med en avtale som er foreslått vil klubbenes økonomi svekkes betydelig.

For Vålerenga er det også prinsipielt viktig å holde utstyrsavtalene på klubbnivå.

- Vi har forståelse for skotilpasning på grunn av medisinske hensyn, men fra NISO-hold fremstår ikke dette lengre som et HMS-spørsmål. Nå fremstår det som et rettighetsspørsmål vi ikke ønsker å gi fra oss, sier han.

- Dette ville svekket klubbøkonomien vesentlig på grunn av dårligere utstyrsavtaler, og vil kun bli tilgodesett de største profilene som er i en posisjon til å inngå egne utstyrsavtaler. Yngre og mer ukjente spillere vil kanskje måtte kjøpe utstyr selv for å utøve jobben sin. Det mener vi er lite solidarisk for andre enn de mest profilerte spillerne, avslutter Haakonsen.

Håper på snar løsning

Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad håper streiken blir kortvarig.

- Vi tar til etterretning at neste runde er utsatt og at noen spillere hos oss er tatt ut i streik. Men, det er fotball vi ønsker å spille og det er selvfølgelig trist både for oss og alle som følger Vålerenga og Tippeligaen at kampen på søndag blir utsatt, sier Hæstad til vif-fotball.no.

- Derfor håper jeg streiken blir veldig kortvarig og at man kommer til en løsning slik at vi raskest mulig kan spille kamper igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: VIF Media

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag