*Nettavisen* Nyheter.

Vanlig TV er død

...nå vil alle ha store flatskjermer med LCD-teknologi. Nordmenn setter nye rekorder!

05.02.08 13:34

GRAND HOTELL (Nettavisen): Elektronikkbransjen la i dag frem sin salgsstatistikk for året som har gått, og er det en trend som er tydeligere enn alt annet så er det at nordmenn vil ha store, flate skjermer.

I 2006 ble det solgt 510.000 flatskjermer, noe som var klar rekord, mens i 2007 ble det solgt hele 650.000 flatskjermer. Det slo alle forventninger med god margin.

All økningen kommer på TV-er med LCD-teknologi. Dette til tross for at mange vil hevde at plasmaskjermer har et bedre bilde til film-bruk.

Rør-TV dødt
Til sammenligning ble det bare solgt 25.000 tradisjonelle rør-TV-er. Ifølge Elektronikkbransjen er brorparten av dette bitte små tv-er med integrert DVD-spiller som omsettes utenfor de normale store kjedene.

Og det er ikke bare flatskjermer nordmenn vil ha. Vi vil nemlig ha store flatskjermer. Det ble solgt 179.000 flatskjermer i året som gikk på over 37 tommer, noe som er en økning på utrolige 167 prosent.

Men større skjermer enn 42 tommer er nordmenn flest litt skeptiske til. Det ble nemlig bare solgt 14.000 skjermer som er 43 tommer eller større.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Magnus Blaker

1,1 millioner HD-skjermer
Erik Andersen i Elektronikkbransjen kunne også i dag fortelle at det ikke lenge bør være noen gode grunner for de store tv-selskapene til å ikke satse på HD-sendinger. Det er nå nemlig 1,35 milloner flatskjermer i de norskje hjem, og hele 1,1 millioner av disse er enten HD-Ready eller Full-HD. HD kommer for øvrig også til godt bruk for eiere av Playstation 3 og Xbox 360, samt de få heldige som har en HD-DVD/Blu-ray-spiller.

Ifølge Andersen ser vi nå også en utvikling mot at flatskjermene blir enda flatere enn de har vært tidligere, en trend vi også så mye av på årets store CES-messe i Las Vegas.

- Den viktigste endringen skjedde ved overgangen fra bilderør til flatskjerm, men det skal altså bli enda tynnere, forteller Andersen.

Fremtiden blir annerledes?
På spørsmål om hva vi kommer til å ende opp med i fremtiden tegner bransjeveteranen opp et spennende bilde.

- I fremtiden bestiller vi ikke en tv-skjerm. Når vi kjøper hus vil det ha en tv-vegg på tapeten som vi kan justere størrelsen på etter behov og ønsker, tror han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag