*Nettavisen* Nyheter.

Vanlige feil i jakten på drømmemannen

Føler du at du gang på gang ender opp med en kjæreste som du i utgangspunktet burde holdt deg unna? Her er noen gode råd som kan bidra til at du ikke gjør samme feilen en gang til.

08.01.04 06:36

Danske Ingrid Ann Watson er psykoterapeut og samlivs- og seksualrådgiver. I Jubii Woman gir hun følgende råd til kvinner som føler at de gang på gang ender opp med feil mann, og som ikke ønsker å gjøre det en gang til;

Feil nr. 1. – du vet ikke hva du vil ha
Mange går rundt og drømmer om den store kjærligheten uten å helt vite hva de vil ha. Det nytter ikke å bare drømme om en du kan ligge tett inntil i sengen og kose deg med om søndagen. Resten av uken har du andre behov. Derfor er det viktig å definere disse og velge en som kan oppfylle dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Løsning
Watson mener at løsningen er å lage lister der du skriver ned alt du kommer på om din drømmemann. Hvordan han ser ut, hvordan han arbeider, hvordan han lukter og lignende. Så tar du en kritisk sjekk og plukker ut fem ting du ikke kan leve med og fem ting du ikke kan leve uten. Disse punktene bør du ha i bakhodet neste gang du møter en interessant mann.

Feil nr. 2 – ikke tro du kan endre han
”Han ville vært perfekt hvis bare han ikke var så hissig.” Du kan være sikker på at en vane eller en egenskap som bare er litt irriterende når dere møtes, vil bli uutholdelig når forelskelsen har lagt seg.

Det er lett å tenke ”Hvis bare jeg bare kan endre han litt, så vil alt bli bra”, men det er dumt å tenke slik for det ender nesten aldri bra. Enten ender dere opp med konstant krigføring, eller så endrer du han til en type som ikke ligner den du forelsket deg i.

Løsning
”What you see is what you get”, sier Watson. Du må ta han slik som han er når du møter han. Dersom du merker at han ikke har samme syn på ting som deg nytter det ikke å forsone seg med det og tro at det skal bli bedre. Da har du deg selv å takke når du etter en stund begynner å irritere deg over hvor ulike dere er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.