RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vannkaos i Bergen

Sist oppdatert:
Vannet fosser etter vannledningsbrudd i Bergen sentrum.

(iBergen.no) Store deler av Bergen sentrum er uten strøm etter at trafokiosken i Vestre Torggate ble fylt med vann.

- Det er flere store bedrifter i området her som er uten strøm nå. Blant andre Rimi-butikken, sier driftsansvarlig i BKK, Rolf Herø til iBergen.no.

Ledning sprakk
Tidlig tirsdag morgen ble flere bedrifter og husstander strømløse da en kommunal vannledning sprakk under bakken. Etter å ha brukt mye tid på å lokalisere bruddet, måtte brannvesenet tilkalles.

- Klokken 09.32 ble vi anmodet av BKK om hjelp til pumping av vannet i krysset mellom Vestre Torggate og Vaskerelven. En trafokiosk er fylt med vann, får iBergen.no opplyst av operatøren ved 110-sentralen.

Brannvesenet er nå på stedet med en pumpebil for å fjerne de enorme vannmengdene.

To meter vann
- Under trafokiosken er det et rom på 50-60 kvadratmeter. Det er fylt med to meter vann, sier brannmester på stedet, Geir Breivik.

Vannet har også nådd helt ned til kjelleren i Hotell Norge, men det skal bare være snakk om mindre mengder. Vannledningen er nå stengt i Vaskerelven og biltrafikken omdirigeres til tilstøtende gater.

Kan ta timevis
I mellomtiden må strømkundene smøre seg med tålmodighet.

- Vi har bestilt et aggregat som er på vei hit nå. Men det vil ennå ta lang tid før strømmen er tilbake de fleste steder. Muligens utover kvelden. Vi kan ikke sette på strømmen før det er helt tørket opp, sier Herø.

Synker langsomt
Vannpumpingen går svært langsomt. På en halvtime har vannstanden i kjellerrommet sunket med bare 20 centimeter, ifølge Herø.

- Hvordan tilstanden til trafokiosken er etter at den kortsluttet, vet jeg ikke. Det er mulig at den er ødelagt for godt, sier Herø oppgitt.

Les mer fra iBergen. no:Her er det trafikkaos

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere