RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vannscooterførere vedtar bøter

Skien (NTB): Vannscooterførerne som nektet å vedta forelegg for ulovlig kjøring på Skienselva, har likevel valgt å betale. Dermed ble rettsasken som skulle startet torsdag, avlyst.

Carl Jacob Johansen, en av de tiltalte som skulle møtt i Nedre Telemark tingrett, tok onsdag kontakt med aktor i saken for å informere om at alle ville vedta forelegget, skriver Telemarksavisa.

Til sammen 15 personer ville 15. juli i fjor kjøre opp Telemarkskanalen i en aksjon mot det norske forbudet mot vannscootere. Politiet stoppet dem imidlertid ved slusene i Skien. Johansen, som ledet aksjonen, fikk et forelegg på 20.000 kroner, mens de andre fikk forelegg på 5.000 kroner.

EFTAs overvåkingsorgan ESA har konkludert med at det norske forbudet er i strid med EØS-avtalen fordi det utgjør en ulovlig importrestriksjon. Miljøverndepartementet foreslår derfor å oppheve det generelle forbudet, men vil samtidig ha forbudssoner nær land og i verneområder. Lovforslaget ble sendt på høring i februar.

Det er kommet inn svært mange protester mot forslaget om forbudssoner, både fra organisasjoner og enkeltpersoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere