Vanskelig å få vertsfamilier til utvekslingsstudenter

Oslo (NTB): Det er vanskelig å få tak i vertsfamilier som vil ta imot utenlandske utvekslingsstudenter i Norge, mener organisasjonene som formidler kontakt.

De siste årene har om lag 250 norske ungdommer årlig reist til utlandet gjennom verdens største utvekslingsorganisasjon AFS. Samtidig har organisasjonen hvert år bare klart å skaffe vertsfamilier til om lag 150 utenlandske utvekslingsstudenter som kommer til Norge, skriver Klassekampen.

- Det er et paradoks. Vårt formål er å drive utveksling, og vi skulle gjerne tatt imot flere, sier kommunikasjonsansvarlig Gunhild Sølvberg.

Hun mener det er blitt vanskeligere å finne nok vertsfamilier de siste årene. Samme inntrykk har organisasjonen Youth for understanding, som sender om lag 100 norske ungdommer ut i verden årlig, men som ikke klarer å skaffe vertsfamilier nok til å ta imot mer enn 50 utenlandske ungdommer.

- Det er ingen andre land som sliter like mye med å finne vertsfamilier som vi i Norge, til tross for at nordmenn har god plass hjemme, har korte arbeidsdager og mye fritid sammenlignet med folk flest i andre land, sier generalsekretær Heidi Furustøl.

De to organisasjonene opplyser at de vanligste årsakene til at folk takker nei til å være vertsfamilier, er praktiske hensyn som plass og tid. Furustøl konstaterer at hjerterommet ikke øker i takt med velstanden her i landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.