RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanskelig å prise Mindoro-prosjektet

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto Securities har sendt ut en oppdatering rundt Crews Mindoro-prosjektet, og mener at prosjektet gir en gjennomsnittlig nettoverdi på 3,80 kroner pr. aksje
Verdsettelsen er basert på at det 50 prosent sannsynlighet for at nikkelprosjektet på Mindoro blir satt i drift og at Crew opprettholder en eierandel på 25 prosent i prosjektet.

Det er imidlertid stor variasjon i Paretos verdiberegninger, alt etter hvor sannsynlig det er at det blir utbygd og i forhold til hvilken eierandel Crew velger å ta i prosjektet. Selskapet har nå startet prosessen med å skaffe en industriell partner som kan finansiere utviklingen frem til eventuell utvinning av nikkel på den filippinske øya.

Pareto skriver i kommentaren at det forventes en periode på 3 til 4 år hvor det skal gjennomføres nye studier av lønnsomhet, miljømessige forhold og reserveberegninger før den første nikkelen kan forventes å bli produsert.

Meglerhuset ser reserver på 200-250 millioner tonn nikkelmalm, som er stort på verdensbasis. Pareto mener at nærheten til svovelforekomsten på Pamplona gjør at Mindoro kan være konkurransedyktig. Svovel er en viktig innsatsfaktor i foredlingen av nikkelmalmen.

Pareto understreker at på grunn av prosjektets kompleksitet og behovet for store investeringer gjør at det må stilles opp flere scenarier for verdsettelsen.

Basert på en sannsynlighet på 50 prosent for at prosjektet blir satt i drift ser Pareto nåverdier på mellom 1,50 og 7,40 kroner pr. aksje avhengig av eierandel. Basiscaset er 25 prosents eierandel som gir en nåverdi på 3,80 kroner pr. aksje. Resten av Crew er ifølge Pareto verdt 9,50 kroner på nettobasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere