I Østfold er det vært glatt i morgentimene mandag. Flere biler har kjørt av veien, og alle bussene står for øyeblikket i Halden.

– Det er noe av de glatteste veiene jeg har opplevd i alle mine år som yrkessjåfør. Vi frakter mennesker, og det er ikke forsvarlig å kjøre busser med slike forhold, sier bussjåfør Per Eugene Lie til Halden Arbeiderblad, mandag morgen.

Avisen har også snakket med Viking, og de kan fortelle om en svært hektisk start på uken.

– Det har vært drøssevis med oppdrag i natt, og det fortsetter nå på morgenen. Akkurat nå er det helt umulige forhold for alle som skal ut. Både bilister og gående. Alle som kan, bør holde seg hjemme, sier Cato Eriksen i Viking Halden til Halden Arbeiderblad.

Klokken 08.59 opplyser politiet at det er svært glatte kjøreforhold på fylkesvei 107 mellom Borge kirke og Sarpsborveien ved Årum.

– Fredrikstad. Vettatoppen. Det er svært glatt kjøreforhold på FV107 mellom Borge Kirke og Sarpsborveien/Årum. Flere lastebiler og biler som har vært i grøften. Politiet er på stedet. Unngå å bruk denne veistrekningen hvis mulig pr nå, skriver politiet.

Stengt tunnel

Klokken 08.44 opplyser politiet i Øst at det har vært en trafikkulykke i Oslofjordtunnelen. De opplyser videre at en bil med henger har vært involvert i ulykken. Nå er tunnelen stengt i begge retninger på ubestemt tid.

– kl. 0830: Nødetatene i Oslofjordtunnelen etter trafikkulykke med bil med henger. Ukjent skadeomfang, men tunnelen blir stengt i begge retninger en stund fremover, skriver politiet i Øst.

Sklidd av veien ved skole

Allerede ved midnatt meldte Vegtrafikksentralen Øst om svært glatte veier og utfordrende kjøreforhold i Østfold som følge av regn som fryser på bakken. Klokken 07.17 skriver politiet at en buss og en bil har sklidd av veien i retning Svinesund.

– Politiet på vei til Haldenveien like ved Borge skole etter melding om trafikkuhell. Det er glatt på stedet. En buss og en bil har sklidd ut av veien i retning Svinesund. Trafikale problemer på stedet. Bilberger på vei, skriver politiet på Twitter.

Måtte vente på salting

Klokken 06.37 opplyste Vegtrafikksentralen øst at E6 i Østfold kunne åpnes igjen om ikke altfor lenge, men at det ventes på salting.

– E6 [3] Ingedal - [4] Solberg i Østfold, retning mot Oslo: Siste vogntog har kommet seg videre. Vi venter på salting før vi kan åpne, står det å lese.

Klokken 08.09 kan imidlertid Vegtrafikksentralen øst bekrefte at E6 har åpnet igjen.

– E6 [3] Ingedal - [4] Solberg i Østfold, retning mot Oslo: Åpen for trafikk, skriver de på Twitter.