RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant 200 mill. i arbeidsretten

Sist oppdatert:
Norsk Sykepleierforbund har vunnet for andre gang over NAVO i en langvarig konflikt om lønnstillegg til omkring 5.000 sykepleiere.
Det er klart etter at Arbeidsretten kom med sin kjennelse i går. Striden om tilleggene har pågått i nesten fire år mellom NSF og arbeidsgiversiden i form av NAVO.

Utbetalingene de omkring 5.000 sykepleierne nå kan vente seg vil utgjør inntil 200 millioner kroner ifølge NSF.

- NAVO driver en kontinuerlig tariffkamp både innenfor og utenfor tariffoppgjørene. Omkamper i Arbeidsretten på saker de har tapt, og også om innholdet i gamle avtaler, er provoserende og skaper dype konflikter, sier forbundsleder Bente G. H. Slaatten i en kommentar.

Stridens kjerne har vært en rekke ulike lokale særavtaler NSF har inngått. Avtalene ble etablert i tidsrommet 1982 til 2001, og har gitt enkelte sykepleiere lokale tillegg ut over sentralt avtalte minstelønnsnivåer.

Arbeidsgiverne som i sin tid inngikk avtalene på vegne av spesialisthelsetjenesten har alltid akseptert avtalene og forholdt seg til dem, melder NSF. Det er NAVOs inntreden som part i avtalene etter helsereformen 1. januar 2002 som skal ha utløst striden.

Saken ble prøvd for Arbeidsretten, og NAVO tapte i 2004. På tross av tapet rettet ikke NAVO seg etter dommen, og den har derfor godt nok en runde som NAVO igjen har tapt, men med midnre medhold i deler av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere