Gå til sidens hovedinnhold

Vant 50 000 til trygg skolevei

Med 50 000 kroner i kassa ble det penger til både flunkende nye sykkelstativ og skrittellere på Østensjø skole. Nå skal elevene få en tryggere skolevei.

Det var Tone Larssen, mamma til syvendeklassingen Jacob Skogquist som sendte inn vinnerforslaget til konkurransen om en tryggere skolevei. Trygg Trafikk, i samarbeid med Gjensidige NOR, hadde i forkant utlyst en konkurranse hvor de skulle kåre de beste forslagene for å bedre barns sikkerhet på skoleveien. Vinnerbidraget skulle premieres med 50 000 kroner.

Nesten påkjørt

Det enkle er ofte det beste. Jeg tenkte at hvis alle går eller sykler til skolen, istedenfor å bli kjørt, blir problemet løst. Jeg har selv sett hvor kaotiske tilstander det er når man kjører barna til skolen om morgenen. Flere ganger har skolebarna nesten blitt påkjørt, forteller Larssen. Da hun skulle velge hvilken skole hun skulle gi pengene til, falt beslutningen på Østensjø skole.

Jeg har en sønn på Skøyenåsen også, men begge har gått her så det ble naturlig for meg å velge Østensjø. Da jeg fikk telefon om at jeg hadde vunnet 50 000 ble samtalen brutt fordi jeg var på tur langt inne i skogen. Før jeg kom tilbake og fikk høre hva det dreide seg om hadde jeg i tankene allerede brukt opp pengene på flatskjerm og diverse andre ting. Det var først da jeg fikk ringt opp igjen at jeg skjønte det var denne konkurransen det gjaldt, sier Larssen lattermildt.

Fler som sykler

Og rektor Unn M. Mellum kan forsikre at pengene har kommet godt med.

Det er mange flere som sykler til skolen etter at vi fikk de nye stativene. Syklene kan settes fra seg og låses slik at det blir forsvarlig å sette de fra seg. Å sykle eller gå sammen til skolen er også viktig av miljøhensyn. Dessuten er skoleveien en viktig sosial arena, sier Mellum.

Trafikklærer Hilde Amundrød forteller at de også har gått til innkjøp av klassesett med skrittellere.

Snart skal vi sette i gang en konkurranse blant klassene og hvem som går mest for å inspirere enda flere elever til å gå, sier Amundrød. Larssen har en klar oppfordring til elever og foreldre:

Sett fra dere bilen og du ta beina eller sykkelen fatt. Det er flotte, nye sykkelstativer på skolen. Bruk dem!

Reklame

Best i test påskeegg 2021