RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant årets beste sommerjobb

Sist oppdatert:
Sjekk hvilke lag som får være ballhentere under Vålerenga - Liverpool på Ullevaal stadion mandag 1. august.

Guttene på tolv år fra Ringebu/Fåvang mistet sin nye kunstgressbane under flommen tidligere i sommer. Jentene på 13 i GivAkt spiller mot fjortenåringer, og har tapt alle kampene i år. Likevel er de store forbilder for jentene i Lindesnes. Med sine rørende historier har lagene fått æren av å være ballhentere under Vålerenga - Liverpool 1. august.

Rimi har arrangert en konkurranse i sommer hvor premien er oppgaven som ballhentere under kampen mellom Vålerenga - Liverpool 1. august. På bare en måned meldte over 300 fotballag fra hele landet seg på konkurransen der guttene fra Gudbrandsdalen og jentene fra Lindesnes står igjen som vinnere.

Flomrammet

Tolvåringene fra Ringebu/Fåvang var i sorg over å ha mistet den helt nye treningsbanen og møteplassen sin. Juryen hos Rimi ble svært rørt av søknaden, og håper at premien kan være en opptur for laget.

- Det var mange gode og sterke søknader blant guttelagene. Men dette lagets historie var helt unik, sier kommunikasjonsrådgiver i Rimi, Lise Mette Kjellberg. - For gutter i tolvårsalderen betyr fotballbanen mye, det er jo tross alt møteplassen dems. Det å miste en helt ny bane på grunn av flom er veldig trist.

Girlpower

I Lindesnes er jentene på tretten år i Giv Akt som forbilder for andre fotballglade jenter. Giv Akt har ingen tradisjon med jentelag, men etter at disse jentene startet opp for rundt fem år siden har jentene klart å rekruttere flere jenter på laget, samt minst to rene jentelag. Det oser av girlpower. Men i år har jentene møtt motgang. De spiller i en aldersklasse over seg, og resultatet er ikke så mye å skryte av. Likevel får jentene ros for sin stå-på-vilje og innsats for fotballen.

- Mange lag som sendte inn søknad begrunnet det med at de trengte en trøst fordi de har tapt mange kamper. Vi skulle selvfølgelig ønske vi kunne gi en trøst til dem alle sammen, men vi valgte dette jentelaget som til tross for motgang klarer å engasjere andre jenter i lokalmiljøet, sier Kjellberg.

Nærmere spillerne kommer du ikke

Med disse historiene har lagene kommet seg helt til innerste sirkel på Ullavaal Stadion, og med både Norway Cup og Vålerenga-Liverpool samtidig kan det bli en skikkelig fotballfest i byen. En ting er sikkert, bedre plasser på Ullevaal Stadion får du ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere