*Nettavisen* Nyheter.

Vant bil etter 295 skraplodd

Foto: Nils-Erik Kvamme/Østlands-Posten

Hva er mer naturlig enn at Tore Therkelsen - etter 20 år i Volvo og 295 skraplodd - vinner en ny Volvo.

10.07.10 17:14

Han har jobbet på Volvo i 20 år, har seks Volvoer stående hjemme i Hvarnes. Da var det bare naturlig at Tore Therkelsen skrapte seg fram til en splitter ny Volvo XC 60 R-design på Rien Bilsenter i Hvarnes!

– Hva skal jeg si? Jippi, kanskje, sier Tore Therkelsen til Østlands-Posten og drar fram flaxloddet fra lommeboka. Tre Volvo-merker markerer at Therkelsen er en av få vinnere som kan kjøre hjem en Volvo XC60 til en verdi av 635.000 kroner.

– Forrige torsdag hadde jeg vært i Holmestrand et ærend. Derfra hadde jeg kjøpt med fem flaxlodd uten særlig hell. 40 kroner i gevinst kanskje, forteller hovedpersonen.

Men bensintanken lyste rødt da han kom hjem til Hvarnes.

– Ja, da var det bare å kjøre en tur oppom Rien og fylle full tank. Og fem bilflax. Som vanlig, ler han.

– Det første ga 40 kroner, og så på det siste, sier han og skjelver fortsatt litt i stemmen når han skal gjengi følelsene fra forrige torsdag like før klokka nærmet seg seks på kvelden:

– På den aller siste ruta kom det tredje Volvo-merket fram. Brødskivene og noe greier jeg hadde tenkt å spise ble liggende, kan du si. Det ble litt jubel i stua. Og litt lite søvn den natta, forteller han.

Historiene om Lotto-vinnere er mange, men skulle noen vinne kongepremien i Bilflax, var det på ingen måte urettefredig at det var nettopp Therkelsen som trakk det store loddet:

– I fjor kjøpte jeg bilflax-lodd for 4500 kroner. Så langt i år har det blitt 1400 kroner.

– Men nå gir du deg?

– Er du gæ’rn. Det er flere 2.-premier på 100.000 kroner. Og så kjøper jeg jo en del million-flax også, erkjenner han.

Og selv om Therkelsen nå er den lykkelige innehaver av sju Volvoer, stopper ikke drømmen der.

– Jeg har en Volvo 240 og to PV’er. Men en rød Amazon GT står på ønskelista. Og det aller største ønsket er en P1800. En slik Helgenen brukte. Da må jeg nok ut med godt over 100.000, tror han.

«Hva skal jeg si? Jippi, kanskje»

Men nå er alt mulig for Therkelsen. Har du skrapt en, kan du fort skrape flere.

– En ting er å vinne. Noe helt annet er oppmerksomheten. Hadde jeg vært 20 år, hadde jeg gjemt meg. Nå får jeg heller ta konsekvensen av det, sier han og takker og bukker for blomster fra både Norsk Tipping og Bil-Service i Sandefjord.

– Her har du en gave fra meg, og når du får den røde Volvoen din kan du komme tilbake å fylle full tank, sier eier og kommisjonær på Rien Bilsenter, Ellen Støvern.

Og så var det tid for kake. Marsipankaka fra Norsk-Tipping var av det store slaget og burde holde til hele Hvarnes-bygda.

At franske og tyske campingturister fint måtte finne seg i å vente både på dieselbetaling og iskjøp, var bare rett og rimelig.

For i går var det Tore Therkelsens store dag.

Se flere nyheter fra Larvik her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.