Gå til sidens hovedinnhold

Vant fortaus-kampen

Jorun Engh kunne ikke forstå at utbygger kunne slippe unna med et uferdig fortau foran hennes bolig. Nå har hennes krav vunnet frem.

Røa: - Så flott da. Det var kjempefint, sier en glad Jorun Engh.
Selskapet Røa Centrum bygger "Røa Have" i Vækerøveien. Ifølge reguleringsplanen er det satt krav til opparbeidelse av vei og fortau, blant annet i krysset Finnhaugveien/Vækerøveien. Jorun Engh fikk anlagt nytt fortau med asfalt iblandet store felter med grus foran boligen. Hun forlangte at fortauet ble tilbakeført i sin opprinnelige stand.
- Som du ser blir denne subusen (grus - journ.anm.) dratt utover asfalten og sparket inn i hagen. Nå ser det fryktelig ut, sa Engh under befaring med Ullern Avis Akersposten tidligere i mai.
I jungelen av entreprenører, eiendomsselskap, konsulenter og prosjekteringsselskaper fikk Engh ingen respons på sin klage. Under et møte fikk hun en oppringning med beskjed om at hvis hun punget ut med 10 000 kroner ville resten av fortauet bli asfaltert. Dette opprørte Engh sterkt som ikke fikk med seg hvem som hadde ringt. Etter å ha sjekket anropsloggen på mobiltelefonen, fikk avisen kontakt med prosjekteringsansvarlig. Han benektet på det sterkeste at han hadde forlangt 10 000 kroner for jobben. Det hele skulle avgjøres ved en overtakelsesforretningen de skulle ha med samferdselsetaten.
- Jeg blir sint når jeg hører dette. Skulle jeg liksom finne på dette med de 10 000 kronene av meg selv, kommenterte Engh.
Samferdselsetaten har nå hatt befaring med utbyggersiden og dommen er klar.
- Det er en del mangler og feil knyttet til opparbeidelse av vei på begge sider av Vækerøveien. Blant annet krever vi at disse flekkene med grus foran Jorun Enghs bolig blir asfaltert. Det blir bare problemer for oss med grus som blir sparket utover asfalten, sier overingeniør Ivar Strand i samferdselsetaten i Oslo kommune.
- Jeg er ikke den som gir meg. Samtidig vil jeg takke Ullern Avis Akersposten for engasjementet, selv om dette er en liten sak. Jeg fikk masse tilbakemeldinger og støtte etter at avisen skrev om saken. Nå håper jeg fortauet blir satt i stand så fort som mulig, sier Engh.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis