Vant med Løvekvinnen

Erik Fosnes Hansen fikk bokhandlerprisen for sin roman «Løvekvinnen»

21.11.06 16:31

(SIDE2): Erik Fosnes Hansen fikk bokhandlerprisen for romanen «Løvekvinnen» tirsdag. Prisen er stemt frem av tre tusen bokhandlere og ble utdelt av kulturminister Trond Giske tirsdag.

Høythengende pris
Prisen regnes som en av de mest høythengende prisene i bokbransjen, ikke minst fordi markedsføringen er sikret.

Juryens begrunnelse for at Fosnes trakk det lengste strået er at han «Skriver en engasjerende historie i et opphøyd og flott språk. Få klarer å skrive en historie som vi husker resten av livet som Erik Fosnes Hansen».

Derfor løvekvinne
Ifølge Fosnes Hansen selv ville han skrive en roman om i hvilken grad folk er usynlige for hverandre. Derfor valgte han en jente som har hele kroppen kledd med gyllen pels som hovedperson.

Fosnes Hansen kom også inn på kritikken mot «Løvekvinnen». Forfatteren ble blant annet kritisert for å bruke et gammelmodig språk og sette fortellingen tilbake i tid.

- Det er et høyst bevisst både å sette boken litt tilbake i tid, (den begynner i 1912) og bruke et litterært språk tilpasset den tiden. Min erfaring er at en slik tilnærming klarere kommenterer fenomener i dag, sa forfatteren i et tidligere intervju med Side2.

- Betenkt over utviklingen
Forfatteren sier at han er betenkt over vår utvikling der vi mer og mer kan spesialbestille hva slags egenskaper våre barn skal ha.

Han fortsatte å fortelle om hvor mye man idag kan forandre på seg selv.

- Er det slik at man ikke kan takle at noen har skjeve tenner eller små pupper? Folk klager på at de må betale for skolebøker, men skjønnheten har sin pris de er villige til å betale. sier han.

Dernest takket Erik Fosnes Hansen de som sto ham nær, spesielt sønnen Daniel (10).

- Tatt i betraktning hans alder, så er det han som har ventet lengst på min neste bok, sier han.

SE STORT INTERVJU HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.