*Nettavisen* Nyheter.

Vant over ”Ungkaren”

Valgsendingene mandag trakk flere seere under 40 år enn ”Ungkaren”, skriver Dagens Næringsliv. Ungdomspolitikerne ønsker egen TV-debatt, melder VG.

20.06.08 11:04

Da sjekke-programmet "Ungkaren" kom på lufta første gang, danket det ut både "RedaksjonEN" på NRK og "Tabloid" på TV 2. Kvinner og menn under 40 ville heller se på de nesten gifteklare enn politiske debatter.

Valgkvelden ble det omvendt. Hele 680.000 seere fulgte med på Geir Helljesens engasjerte gange mellom tall og tabeller på NRK. Av disse var 159.000 under 40 år.

Selv om TV 2 dro langt færre seere enn NRK, klarte NRK og TV 2 til sammen å overbevise om at de unge er samfunnsengasjerte nok, til å følge valg fremfor romanse. På TV 2 tittet 81.000 unge under 40 på Christine Kormes valgkampsending. På TV 2 var det 198.000 som fulgte valget totalt sett.

Til sammen var det 240.000 kvinner og menn under 40 som fulgte valget. Bare 194.000 under 40 fulgte ungkar Max Marius Almaas' krumpspring. 294.000 fulgte Max totalt på mandagskvelden. Dermed har Max hatt sin dårligste oppslutning noensinne.

Ungdomspolitikerne vil ha egen TV-debatt, skriver VG. Norges fremste ungdomspolitikere er ikke det spor overrasket over at ikke unge følger med på valgkampdebatter på TV.

Av unge under 30, var det bare noen få tusen seere til selve valgsendingene og avsluttende partilederdebatter.

- Jeg mener TV-redaksjonene ikke tenker nok på hva ungdom mellom 15 og 30 år virkelig er opptatt av. Selv temaer som barnerfamiliens kår har begrenset interesse i disse aldersgruppene, sier AUF-leder Gry Larsen til VG.

Larsen og FpU-leder Kai Morten Terning er enige om at ungdomspolitikerne som snakker ungdommens språk må få slippe mer til. Unge Høyres generalsekretær, Steinar Hamre, sier til VG at det er for mye krangling om temaer ungdommen synes er uinteressante på TV.

TV-kanalene lover å gå gjennom valgsendingene, men har ingen planer om endringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.