*Nettavisen* Nyheter.

Vant premie – fikk regning på 846 kroner

FIKK REGNING: Thor-Even Skjølås vant et nettbrett i en fotokonkurranse og fikk regning i posten. Foto: Bjørn Inge Rødfoss

Thor-Even Skjølås vant førstepremien i en fotokonkurranse. Kun dager etterpå kom regningen i posten.

- Jeg var med i fotokonkurransen, og vant en Lenovo Yoga HD+ Tablet til en verdi av 2.500 kroner. Dagen etter at den kom, fikk jeg en regning med importavgift på 846 kroner. Jeg ble sjokkert med en gang, sier Skjølås til Romerikes Blad.

Det var Lenovo Norge som arrangerte konkurransen på sine Facebook-sider. «Vi har en rask sommerutfordring til dere! Fang lyset med kameraet deres, og del bildet deres med oss her i kommentarfeltet. Vårt favorittbilde med sollys, lampelys, stearinlys eller annet flott lys premierer vi med en splitter ny Yoga Tablet HD! Så se opp, fang lyset med kameraet ditt – og last opp bildet ditt under!», skrev de i forkant av konkurransen.

Ikke nevnt i vilkårene

- Jeg sendte inn et bilde av lyn og torden. Dette var en premie jeg vant. Da er det merkelig at jeg må betale for å få den tilsendt, poengterer Skjølås.

Både han og RB har finlest konkurransevilkårene, og det står ikke nevnt noe sted at vinneren av konkurransen må påregne å betale importavgift. På fakturaen Thor-Even har fått står det at premien er sendt fra Danmark. Bak de 846 kronene skjuler det seg importavgift (696 kroner), utleggsprovisjon (50) og administrasjonsgebyr (100).

Thor-Even har fått flere tilbakemeldinger på regningen for premien.

Lenovo beklager

- De fleste bare rister på hodet. Noen har sagt at jeg bør sende premien tilbake, men det er ikke sikkert det er så lurt. Da må jeg kanskje betale eksportavgift, humrer Skjølås.

- Hva kommer du til å gjøre nå?

- Jeg har kontaktet Lenovo, og regner med at de vil rydde opp i denne saken, slik at jeg slipper å betale regningen. Jeg hadde ikke deltatt i konkurransen om jeg visste at jeg ville få en regning på 846 kroner om jeg vant, sier Thor-Even Skjølås.

Anders Lersveen er sjef i Lenovo Norge. Han beklager at Thor-Even fikk en regning på en premie han vant.

- Her har det skjedd en feil. Dette beklager vi overfor Thor-Even. Han skulle selvfølgelig ikke fått den regningen, sier Lersveen til RB.

- Hva vil dere gjøre med fakturaen?

- Vi vil kontakte vinneren umiddelbart, og han skal selvfølgelig ikke betale den fakturaen. Dette skal vi få ut av verden.

- Hvordan kunne dette skje?

Det har skjedd en feil i forhold til hvor premien er sendt fra, og hvordan den er håndtert. Det er bare å beklage, sier Anders Lersveen.

Les flere saker i Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.