RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VM-vinner i håndbak, 16 år gamle Andrea Drange fra Os, viser stolt fram sølv- og gullmedaljene.
VM-vinner i håndbak, 16 år gamle Andrea Drange fra Os, viser stolt fram sølv- og gullmedaljene.

Vant VM-gull i håndbak

Sist oppdatert:
Ikke legg deg ut med denne 16-åringen fra Os. Hun kan rundjule deg når som helst, og hun har VM-medaljene i håndbak som beviser det.

Ingen kødder med 16 år gamle Andrea Drange fra Os. Den muskuløse jenten knuste sine jevnaldrende motstandere i verdensmesterskapet i håndbak, som ble holdt i Tokyo i Japan for halvannen uke siden.

Brukte ett minutt
I hele sju timer satt Drange og ventet på å få slippe til ved brytebordet, og da hun endelig fikk slippe til, tok det henne under ett minutt å klaske mostanderens hånd i bordplaten.

- Jeg var heldig, sier 16-åringen, men legger samtidig til at den slovakiske motstanderen i finalen ikke var vanskelig å slå. Ihvertfall ikke med venstrehånden. Høyre var det verre med. Da måtte Drange se seg slått og fikk sølvmedalje.

- Ja, det var litt irriterende at hun tok meg på høyre, sier 16-åringen, som er høyrehendt. Medaljene fra Tokyo ligger på en hylle hjemme, men de skal opp på veggen på ett eller annet tidspunkt.

Talent for håndbak
I underkant av ett år har osingen trent håndbak i Os Håndbakklubb. Brytetalentet har allerede markert seg, både i NM der hun fikk førsteplass for sin alders- og vektgruppe, og i EM der hun fikk fjerdeplass. Dette var først verdensmesterskapet og forberedelsene var ikke annerledes enn vanlig, bare vanlig håndbak-trening.

- Jeg trente ikke styrke. Bare hurtighet og teknikk, forklarer Drange til iBergen.no. Hun er ikke sikker på hvilke muskler hun bruker under brytingen, men hun vet at en god håndbakbryter må ha kraftige håndledd og være generelt sterk, noe hun utvilsomt er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere