*Nettavisen* Nyheter.

Vanvittig pristopp

Inger Vassbotn Toresen rotet bort bruksanvisningen til symaskinen og hun fikk sjokk da hun fikk ny i posten. Husqvarna krevde nemlig hele 757 kroner for bruksanvisningen.

08.02.07 21:02

- Jeg fikk sjokk da jeg så regningen, og jeg ringte for å sjekke prisen, men den var rett. Det er jo vanvittig at en bruksanvisning skal koste nesten 800 kroner, sier Inger som er irritert over at hun rotet bort den gamle bruksanvisingen.

Det var i sommer at Inger ble litt for ivrig med å rydde i gamle papirer, og like etterpå var bruksanvisningen sporløst borte. Inger syr nesten daglig med den avanserte quiltmaskinen, og hun er avhengig av bruksanvisningen.

- Symaskinen er som en liten datamaskin og for å kunne programmere den rett må man ha bruksanvisning. Derfor hadde jeg ikke noe valg og jeg måtte rett og slett bestille ny, forteller Inger mens hun ivring viser hvordan hun quilter flotte tepper.

- Altfor dyrt
Inger bestilte bruksanvisingen fra Husqvarna forhandleren på Leknes i Lofoten og en av innehaverne forklarer til TV 2 at bruksanvisingen ble så dyr fordi innkjøpsprisen var på nesten 600 kroner.

- Vi reagerte også på prisen! Og vi synes at Husqvarna bør sette ned prisen, for dette er for dyrt, sier Liv Håkonsen.

Trond Rustad i VSM Norge er flau over den vanvittige pristoppen, og de lover å senke prisene. Husqvarna jobber nå for å legge disse bruksanvisningene ut på internett slik at de er tilgjengelig for alle helt gratis.

- Vi kan ikke si noe om når vi har fått lagt ut alle bruksanvisningene, men vi jobber med saken. Videre vil vi dekke Inger sine utgifter og vi vil også sende med tre programmeringskort som takk for at hun tipset oss om dette, sier Trond Rustad.

I den blå byen i Vesterålen er Inger V. Toresen veldig godt fornøyd med utfallet at saken.

- Jeg er glad for at Husqvarna nå vil endre praksis, sier en fornøyd Husqvarnakunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.