SISTE: Nettavisen får opplyst at mannen er pågrepet uten dramatikk.

Politiet i Nord-Trøndelag opplevde at en av deres politibiler ble stjålet mandag kveld.

- Vi har en aksjon på gang, så det er litt hektisk her nå. Vi har en politibil som er på avveie, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Inge Jørstad, i en kort kommentar til Nettavisen.

Væpnet aksjon
Politiet bekrefter ved 21-tiden at de har iverksatt en væpnet aksjon og at flere politienheter jakter på den stjålne politibilen.

- På Stjørdal så var det en væpnet person som i forbindelse med en kontroll truet til seg en politibil og kjørte nordover, sier operasjonsleder Monika Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Livsfarlig
Politi på stedet har overfor Bladet.no beskrevet mannen som livsfarlig.

Bilen ble stanset i en kontroll på E6 i Stjørdal ved 20.30-tiden mandag kveld.

- Kom ut med en pistol i hånda
Maya Otterbekk (19) var øyevitne til den væpnede politibilkapringen, og sier til NRK at det hele startet da en hvit varebil kom i stor fart og kjørte rett inn i en politibil som var satt opp for å sperre veien.

– Rett etterpå kom føreren av varebilen ut med en pistol i hånda. Han løp fram til den politibilen han nettopp hadde kollidert med, satte seg inn i førersetet og kjørte med politibilen nordover, sier hun til NRK.

Det ble satt opp veisperringer på E6 i forbindelse med den storstilte politijakten.

- Vet hvor mannen befinner seg
Stjørdalens Blad skriver at mellom 10 og 12 politibiler har samlet seg i et område i nærheten av Tillertoppen på Skatval.

Tre politibiler har kjørt opp mot en gård, som ligger rundt én kilometer øst for E6.

– Mannen sitter inne i bilen på en skogsbilvei i Skatvals-området. Vi har låst av veien og har kontroll på at han ikke kommer seg noe sted, sier Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt til bladet.no like før klokken 23. Stjørdalens Blad.

Også ambulansen har rykket ut til stedet.

- Pågrepet uten dramatikk
Ved 23.40 tiden får Nettavisen opplyst fra Nord-Trøndelag politidistrikt at mannen er pågrepet.

- Han ble pågrepet uten dramatikk, opplyser politiet til Nettavisen.

Nettavisen følger saken.