RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpenhandler tilbyr prisavslag til lærere

Foto: Wikimedia Commons
Sist oppdatert:
Ønsker at lærere skal vandre rundt med våpen i skolebygget.

En våpenhandler i den amerikanske delstaten Texas sier han vil tilby lærere prisavslag på våpen i kjølvannet av skolemassakren i Newtown, Connecticut.

- Vi må tenke utenfor boksen og håndtere denne voldelige kulturen, sier våpenhandler Crocket Keller til CBSDFW.com.

- Vi må drive med lobbyvirksomhet mot ulike delstatsregjeringer, slik at lærere får tillatelse til å bære våpen, sier Keller, som driver en våpenbutikk i Austin-området i Texas.

Han sier lærerne vil få samme prisavslaget han gir til veteraner.

Adam Lanza (20) drepte 20 barn og seks voksne da han gjennomførte massakren på Sandy Hook barneskole fredag formiddag. Like før massakren tok han også livet av sin mor, Nancy Lanza.

Vil vurdere tiltak
Riksadvokat i Texas, Greg Abbott, antydet mandag at delstatslovgivere vil se på muligheten for å væpne lærere i delstaten under neste lovforsamlingsmøte om noen få uker, ifølge MyFoxAustin.com.

- Bevæpning av lærere og vakter og den slags, vil bli en del av et mer omfattende tema som skal gjennomgås av lovgivningsmakten de kommende ukene, sier Abbott.

- Og dere kan forsikre dere om at i kjølvannet av det som skjedde i Connecticut, at disse lovgiverne bryr seg dypt om livene til studenter på skolene deres, og de vil vurdere alle mulige tiltak som er nødvendig for å beskytte disse livene, sa riksadvokaten.

I henhold til loven i Texas er det opp til hvert distrikt å avgjøre hvorvidt lærere skal få lov til å bære våpen.

Forbud på angrepsvåpen
Massakren i Newtown har igjen blusset opp våpendebatten i USA. Flere politikere vil blant annet gjeninnføre et nasjonalt forbud mot såkalte halvautomatiske angrepsvåpen, som er tilsvarende våpenet Adam Lanza brukte i massakren.

Det var tidligere president Bill Clinton som innførte forbudet mot salg av angrepsvåpen til sivile. Men forbudet utløp i 2004, og daværende president George W. Bush valgte ikke å fornye forbudet.

President Barack Obama sa under en minnetale i Newtown søndag, at han vil ta i bruk alle nødvendige midler for å hindre lignende massakre i framtiden. Hans pressetalsmann, James Carney, har langt på vei antydet at dette innebærer en endring av våpenloven, muligens i form av noen restriksjoner.

Men USA har som kjent en mektig våpenlobby som lovpriser landets andre grunnlovstillegg, som gir amerikanere rett til å eie våpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere