*Nettavisen* Nyheter.

Våpenhvilen over - men forhandlingene fortsetter

En gruppe palestinere rir på esler i byen Beit Lahiya natt til fredag før våpenhvilen var over. Foto: Mohammed Salem (Reuters)

Våpenhvilen på Gazastripen er over, men forhandlingene fortsetter i Egypt.

Fredag morgen ble det sendt nye raketter inn i Israel.

Våpenhvilen mellom Israel og palestinerne utløp klokken 7 fredag morgen norsk tid. Hamas nektet å forlenge våpenhvilen, men deltar fortsatt i forhandlingene, ifølge en talsmann for bevegelsen.

- Alle de palestinske fraksjonene er enig om ikke å fornye våpenhvilen, fordi Israel nekter å høre på kravene våre. Forhandlingene fortsetter i Kairo, sier Hamas-talsmann Fawzi Barhum til AFP.

Nye raketter

Like etter våpenhvilen var over, ble det sendt raketter inn i Israel. Det er ikke meldt om noen skader etter rakettangrepet og heller ikke om noe israelsk motangrep.

Også natt til fredag ble det skutt to raketter inn i Israel, men Hamas nekter for å stå bak dem.

30 dager

Den 30 dager lange krigen på Gazastripen skal så langt ha kostet Israel i overkant av 9 milliarder norske kroner. 1.874 palestinere, de fleste av dem sivile, er blitt drept i krigen.

- Av de tre krigene i Gaza, har dette vært den lengste, mest dødelige og ødeleggende, sier UNICEFs representant i Palestina, June Kunugi.

Det er anslått at én av fire innbyggere på Gazastripen er fordrevet, 65.000 er hjemløse og 400.000 barn viser tegn til traumer.

Israel har på sin side opplyst at landet har mistet 64 av sine soldater og tre sivile. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag