RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpeninspektørene fortsatt uten funn i Irak

Sist oppdatert:
Våpeninspektørenes leder Hans Blix vil fortelle FNs sikkerhetsråd at inspektørene ikke har gjort funn av ulovlige våpen, det opplyser to diplomater til Bloomberg torsdag
Blix skal sammen med det internasjonale atomenergibyrået informere sikkerhetsrådet senere denne måneden om resultatene av våpensinspektørenes arbeid.

De to diplomatene, som ikke ønsker å bli identifisert, sier til Bloomberg at Blix vil fortelle at de ikke har gjort noen funn av ulovlige våpen, og at de ikke har blitt nektet verken adgang til områder eller intervjuer med forskere.

Videre vil Blix informere om at Irak ikke har utelatt våpen fra dokumentasjonen som ble overlevert sikkerhetsrådet før jul.

Både Blix og lederen for atomenergibyrået Mohamed ElBaradei har i det siste innrømmet at det ikke er funn beviser eller indikasjoner på masseødeleggelsesvåpen.

USA fortsetter å bygge opp sitt militære nærvær i Gulfen med tanke på et mulig angrep i slutten av februar.

Det er 27. januar at de to herrene skal orientere sikkerhetsrådet i et åpent møte for alle medlemslandene i FN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere