Gå til sidens hovedinnhold

Våpensalg på eBay

Nettauksjonen eBay godkjenner i prinsippet ikke våpen for salg over selskapets auksjonssider. Likevel kan britiske netthandlere skaffe seg el-pistoler på nettstedet.

EBay forbyr salg av våpen, inkludert såkalte stun guns, elektriske sjokkvåpen som er laget for å uskadeliggjøre mennesker midlertidig ved at offeret får et kraftig elektrisk sjokk.

Til tross for forbudet er slike våpen åpent tilgjengelige på eBays britiske nettsider. Det er ulovlig å selge slike våpen på denne måten, og medlemmer av det britiske parlamentet reagerer.

Nyhetsnettstedet The Register utførte et søk etter slike våpen på eBay i Storbritannia, og fant ti oppføringer for salg. Et av våpnene ga et støt på 180 000 volt, og kosten i underkant av 100 pund, omtrent 1200 norske kroner.

I fjor advarte politiorganisasjonen Association of Chief Police Officers (ACPO) om at det ble stadig lettere å få tak i ulovlige våpen via internett, og nevnte spesifikt nettsteder som eBay, der handelen gikk uten kontroll mellom privatpersoner. Den gang avfeide eBay skepsisen, og fremholdt at de ikke godtok salg av våpen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget