- Vi har kontakt med mannen og forsøker å få han til å komme ut av bopelen frivillig. Nærliggende naboer til boligen er evakuert og vi har orientert Os kommune om situasjonen på stedet sier Kari-Anne Dobloug ifølge en pressemelding fra Hedmark politidistrikt.

Politiet sier de har kontroll over situasjonen. Mannen har kommet med trusler med våpen og oppholder seg fortsatt i sin bolig.

Væpnet politi er på stedet.

- Bakgrunn for vår væpnede aksjon er en mannsperson som oppholder seg i en bolig og som har kommet med trusler med våpen, og situasjonen ble av oss vurdert som alvorlig slik at våre mannskaper er bevæpnet og at de nærmeste naboer er evakuert, opplyste politiet tidligere tirsdag.

Politiet i Hedmark får bistand av Sør-Trøndelag politidistrikt i dette oppdraget.

Politiet kom ved 10-40-tiden med en pressemelding:

Politiaksjonen i Os kommune er under kontroll, mannen som har kommet med trusler med våpen oppholder seg fortsatt i sin bolig.

– Vi har mannskaper fra politiet på stedet og med bakgrunn i truslene er våre mannskaper på stedet bevæpnet sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug.

- Vi har kontakt med mannen og forsøker å få han til å komme ut av bopelen frivillig. Nærliggende naboer til boligen er evakuert og vi har orientert Os kommune om situasjonen på stedet sier Kari-Anne Dobloug.

Politiet vil ikke gi noen ytterligere opplysninger om hendelsen nå, men vil komme med oppdatering til media når det er utvikling i saken.