Gå til sidens hovedinnhold

Væpnet aksjon i Kristiansund

Mannen som forskanset seg i et hus i Kristiansund er en kjenning av politiet.

- Når denne mannen er i aksjon, så tar vi det alvorlig, sa operasjonsleder Jan Erik Kjelle ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen.

Det ble en dramatisk morgen for politiet i Kristiansund sentrum onsdag. Det hele endte litt før klokken ti da mannen ble pågrepet uten dramatikk.

- Vi fikk dialog med ham og han valgte å komme ut frivillig. Det ser ut som at han har gjort en del skadeverk inne i huset, sier Kjelle til Nettavisen.

Politiet fikk onsdag morgen tips om at mannen sov i en bil i sentrum av byen. Han var da mistenkt for flere bilinnbrudd i byen natt til onsdag.

- Da politiet kom til stedet og skulle vekke ham så ble han helt ustyrlig, fortalte Kjelle.

Før politiet klarte å få kontroll på mannen så rømte han inn en bakdør i huset til personen som hadde meldt fra til politiet.

- Vi klarte å evakuere de tre personene som var i huset. Vi var i dialog med dem fordi de hadde meldt fra om mannen. Nå har vi omringet huset og forsøker å komme i dialog med mannen, sa Kjelle mens aksjonen pågikk.

Politiet fikk etterhvert dialog med mannen som valgte å komme ut frivillig. Han hadde da gjort noe skade i huset. Åstedsgranskere vil nå undersøke huset. Samtidig vil etterforskerne finne ut om mannen faktisk står bak bilinnbruddene han mistenkes for.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen på tips@nettavisen.no eller send SMS TIPS til 2242.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken