RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vår dom over Sonia Rykiel

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kolleksjonen er i butikken fra lørdag, men vi har allerede tatt en smugtitt på designerundertøyet.

(SIDE2): - Typisk for Sonia Rykiel er glamorøst, sexy og sofistikert, forteller PR-koordinator hos Hennes&Mauritz Norge, Kine Dreyer. Side2 får ta en titt på hele kolleksjonen som kommer i butikkene og på nett fra lørdag 5. desember klokken 10. Få en smakebit her du også.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Les Side2s dom nederst i saken

Tok essensen
- Dette undertøyet er første del i kampanjen, der Sonia Rykiel kommer ut med to kolleksjoner for H&M. Første kolleksjon er denne undertøyskolleksjonen og den andre er den rene strikkolleksjonen som kommer 20. februar. Begge kolleksjonene kommer på lørdager, slik at den skal være lett tilgjengelig for alle, forklarer hun.

H&M har tidligere hatt suksess med stjernedesignere som blant annet Victor&Rolf, Madonna, Comme des Garçons, Matthew Williamson, Jimmy Choo, mens Anna Nicole Smith og Claudia Schiffer har frontet undertøyskampanjene til foretaket.

- Sonia Rykiel runder snart 80 år, og hennes datter Nathalie har derfor tatt over som president i familiebedriften. Hun tok med en gang essensen av hva vi ville, og det var også hennes forslag å lage en ren strikkekolleksjon. Men de har begge to vært med å lage denne kolleksjonen. Rykiels familiebedrift takket ja fordi de hadde hørt at andre designere hadde hatt stor suksess med dette tidligere, og de ville gjerne lage mote til folket, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Så hva er typisk Sonia Rykiel?

- Hun lager veldig feminine klær, men med et dramatisk innslag. Det er litt nostalgi, og klærne er veldig franske. Dette er nok klær som er litt mer feminine enn det den typiske norske kvinnen er vant med, men nattkjolene kan jo for eksempel heller bare brukes til fest. Stripene er Sonias varemerke, og hun er definitivt dronningen av strikk. Og takket være Sonia Rykiel, så kan vi i dag bruke pelsen også til daglig. Det var det henne som innførte, forteller hun ivrig.

PR-koordinatoren har satt seg godt inn i kleskjedens nye gjestedesigner og hennes historie.

- Jeg har veldig respekt for Sonia Rykiel. Hun er en smart og flink kvinne. Også er hun veldig opptatt av det sensuelle. Hun lager sexy klær, men med fine snitt, mener Kine.

Artikkelen fortsetter under bildet

Side2 har tatt en titt på kolleksjonen. Les hva vi mener her:

De store bestemorstrusene ser fantastiske ut, men passer nok best for jenter i forhold. Tror ikke vi ville tatt på oss en slik truse på første date eller på bytur med venninnene. Den minner litt for mye om Bridget Jones, men samtidig så kan den jo skjule en hel del. Den rosa bodyen skal derimot få en høy plass på ønskelisten til jul. Nattøyet var så pent og litt vel glamorøst til å kun brukes til nattøy, så vi ville nok heller kjøpt det for å bruke til fest. Den svarte velurjakken kunne vi fint brukt til en middag over en singlet, trange jeans og pumps. Side2 digget også at Sonia Rykiel bruker sine kjente striper og farger i kolleksjonen for Hennes&Mauritz. Det er ingenting vi likevel ikke klarer oss uten her, så du finner neppe noen av oss i køen til lørdag. Derimot kan det godt hende vi handler litt på nettet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Se flere bilder av Sonia Rykiels kolleksjon og kjendisene som feiret Sonia Rykiel på Grand Palais tirsdag i bildespesialet her:

2622

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere