*Nettavisen* Nyheter.

Var du forelsket i henne?

Foto: Scanpix

60-tallets svar på Kate Moss er tilbake i rampelyset – som 60-åring!

(SIDE2): Hele 25 år etter at Twiggy figurerte i sin første kampanje for hudpleiemerket Olay lanseres hun på nytt som deres nye ansikt.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

60-tallsikon
60-tallets it-girl og signaturmodell revolusjonerte motebransjen med sin gutteaktige, og radmagre figur og kortklipte hår. Den nette figuren var også det som ga henne tilnavnet «Twiggy» som betyr kvistlignende eller radmager. Det britiske folket tok henne raskt til sitt bryst og med bare noen ukers fartstid i bransjen ble Lesley Hornby, som hun egentlig heter, kåret til «Face of 1966», det skriver Daily Mail.

Et år senere kunne man se en kortklipt og vever Twiggy med mascaraspekkede dådyrøyne på reklameplakater i New York. Dette ble hennes signaturlook som fortsatt trekkes fram som inspirasjon den dag i dag.

Velkjent ansikt
Første gang Twiggy promoterte hudpleiemerket Olay var da det fortsatt het «Oil of Olay» tilbake i 1985. Hun ble etter hvert et av de mest velkjente ansiktene innen 60-tallets modellbransje. Nå har hun signert en 12 måneders kontrakt med selskapet der hun skal være dets ansikt utad i markedsføringen av «Olay Definity», merkets antirynkelinje. Den velkjente modellen er også bare måneder fra sin egen 60-årsdag.

Twiggy har imidlertid ikke vært helt ute rampelyset til nå. Hun har blant annet vært å se i juryen av Top Model sammen med Tyra Banks de siste årene.

– Inspirerer millioner
– Vi er veldig begeistret over å kunne ønske Twiggy velkommen tilbake til merket vårt. Hun er et sant skjønnhetsikon som fortsetter å være en inspirasjon til millioner av kvinner i Storbritannia, sier talskvinne for «Olay Definity» Sarah Clark.

Den godt voksne Twiggy har tidligere uttalt at hun er «takknemlig for sine visdomslinjer ». Men hun merker likevel hvordan det er å bli eldre.

– ... Men selvsagt er det dager der jeg tenker «herregud, jeg ser ganske sliten ut». Men jeg kan ta meg sammen om jeg må, skal hun ha uttalt ifølge Splash News.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.