*Nettavisen* Nyheter.

Var eksen den rette?

Foto: CLIFF LIPSON (Eks-listen)

Noen gang lurt på om du allerede har slått opp med ditt livs kjærlighet? Da er du ikke alene.

01.10.09 10:00

Klikk på bildet for å forstørre.

Eks-listen (The Ex List) – USA 2008. Sjanger: Drama-komedie. Med: Elizabeth Reaser, Rachel Boston, Alex Breckenridge og Mark Deklin. Premiere: TV 2 14. juli kl. 22.35.

Vi har vel alle vært der en gang; fundert på om det kanskje faktisk var en dårlig idé å slå opp med eksen. For hvordan vet vi egentlig at det ikke var han som var den rette?

Bella Bloom har egentlig ikke fundert så mye på det. Hun har datet haugevis av menn og har nettopp slått opp med Elliott, som hun i hvert fall er helt sikker på ikke er the one, og er ute i utdrikningslag for søsteren som snart skal gifte seg.

Som en del av moroa drar de alle sammen til en spåkone som viser seg å ha rett i en mengde ting om Bellas liv. Dermed blir det ekstra urovekkende når hun påstår at hvis Bella ikke gifter seg innen ett år er gått, blir hun aldri gift.

Ikke nok med det, mannen Bella må gifte seg med, er en hun allerede har vært sammen med. Dermed begynner mannejakten blant alle Bellas ekskjærester, i håp om at hun kan unngå et liv alene.

Greit nok så er plottet i «Eks-listen» litt tullete, men jeg må innrømme at jeg storkoste meg med denne sommerserien fra TV 2. Den var både morsom og underholdende, og her er det massevis av situasjoner vi kjenner oss igjen i.

Elisabeth Reaser (kjent fra Grey's Anatomy) er sjarmerende og kjempesøt i rollen som den seriedatende Bella, og kompis- og familiegalleriet rundt henne gjør en finfin jobb som komisk støtte.

Da serien kom i USA i fjor fikk den blandede kritikker, og led under katastrofale seertall og fikk ikke gå mer enn en håndfull uker før den ble trukket tilbake. Som en gest til fansen ble allikevel resten av episodene spilt inn, så norske seere får se hvordan det går.

Så mye tull som vises på TV over dammen, kan jeg ikke skjønne at akkurat denne serien ble sett av så få. Det eneste jeg ikke likte helt, er hvordan det skal dyttes inn med teskje at Bellas siste eks, Elliott, egentlig er en kjernekar. Om det viser seg at det er han hun kommer til å ende opp med etter at det hele er over, blir dette alt for overtydelig og kjedelig.

Allikevel, reisen mot målet er den er perfekt sommerunderholdning, og jeg kommer absolutt til å følge med.

Se «Eks-listen» på TV 2, tirsdag klokken 22.35

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag