Gå til sidens hovedinnhold

Var enige om avvikling av bokhandelen

Allerede i 2006 ble det avtalt at bokhandelen på John Colletts plass skulle avvikles i løpet av 2011. Inn kommer Kiwi. Café Abel kan få nye lokaler.

ULLEVÅL: Leserkommentarene har vært mange etter at Nordre Aker Budstikke i forrige uke meldte at gårdeier AS Vestgrensa 2 og 4 ikke forlenger leieavtalene med Prix, Café Abel og Ullevål bokhandel, når disse går ut i desember.

Personer i nabolaget har også startet en underskriftskampanje for å beholde bokhandelen og kafeen.

Del på Facebook

Problemer med driften

I kjølvannet av reaksjonene har gårdeier i fellesskap med innehaverne av bokhandelen, blitt enige om å gå ut med bakgrunnen for at avtalen avsluttes.

– I 2006 henvendte Ullevål bokhandel seg til styret i Vestgrensa 2 og 4 og ba om redusert husleie på grunn av vansker med driften. De signaliserte også at de på sikt ønsket å pensjonere seg og ønsket korte kontrakter; ett år av gangen. Dette ble innfridd av styret under forutsetning av at det gjaldt for inntil fem år, senest 31/12-2011, sier styreleder for gårdeier, Morten Waarli.

I vår henvendte styret seg til bokhandelen og fortalte at de forhandlet med andre aktører.

– Innehaverne av bokhandelen viste forståelse for dette. Noen uker senere ble styret kontaktet av deres advokat som fortalte at de kunne få problemer med å betale husleien ut året. Derfor ønsket de å avslutte leieforholdet 1. september, sier Waarli.

Han opplyser at styret arbeider med muligheten for å tilby Café Abel nye lokaler, slik at denne kan fortsette driften.

Inn kommer Kiwi

Norgesgruppen har signert leieavtale for lokalet, og førsteetasjeflaten vil bli en moderne og veltilpasset Kiwi-butikk, opplyser informasjonssjef Kine Søyland.

Ifølge NorgesGruppens vurdering av markedet er det ingen konflikt mellom den eksisterende Kiwi-butikken i Sognsveien 66 og den nye.

– For oss er det viktig med gode lokaler. Kiwi er en kjede i vekst, sier Søyland, og understreker at de er opptatt av å få et godt forhold til beboerne på Ullevål.

– Området har få parkeringsplasser, har dere planer for å løse dette?

– Når det gjelder parkeringsplasser, så jobber vi med dette og har ikke noe antall klart, men håper å få til mellom 5 og 10 plasser, sier Søyland.

Norgesgruppen overtar lokalene 1. januar 2012, og planlegger åpning av Kiwi-butikken i februar 2012.

Som en gest til nærmiljøet vil Norgesgruppen låne ut kjellerlokalet i bygget til vel og lokale foreninger gratis, dersom brannforskriftene viser at dette er forsvarlig.

Norgesgruppen ønsker ikke å kommentere hvor lang leieavtalen de har inngått med gårdeier er.

Del på Facebook

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem