Gå til sidens hovedinnhold

- Vær glad Siv ikke er finansminister

- Med Siv Jensen som finansminister ville renta gått opp, mener Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg.

REGJERINGSKVARTALET/STORTINGET (Nettavisen): - Høyre skyter vilt rundt seg med forslag og har sammen med Frp bare kommet med dårlige forslag til hvordan finanskrisen kan løses på best mulig måte, sier finansminister Kristin Halvorsen (SV) til Nettavisen.

- Vingler
Hun mener at Høyre også har snudd i flere av sakene.

- Først krevde de et stramt statsbudsjett, så krevde de et nøytralt budsjett og sist har de krevd et ekspansivt budsjett. De ville også ha en garantiordning for innskudd i norske banker. Det ville gitt et dårlig signal om tilliten til norske banker, sier Halvorsen.

- Betyr dette at du ikke vil ta imot råd fra opposisjonen fremover?

- Jo, det hender jo at de glimter til og foreslår ting vi er enig i, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Er glad Siv ikke er finansminister
Halvorsen får støtte av sin egen sjef, statsminister Jens Stoltenberg (Ap), i kritikken av opposisjonen.

- Det norske folket bør være glad for at Siv Jensen ikke er landets finansminister. I så fall hadde ikke renten gått ned, tvert imot, sier Stoltenberg.

- Oppsiktsvekkende og patetisk angrep
Angrepene fra regjeringen gjør opposisjonen rasende.

- Dette er et oppsiktsvekkende angrep fra regjeringen. Det er grenser for hva jeg og Fremskrittspartiet skal få skylden for når vi ikke engang sitter i regjering. Derimot viser dette helt tydelig en handlingslammet regjering som ikke aner hva de skal foreta seg, sier Frp-formann Siv Jensen til Nettavisen.

Hun skjønner ikke hvordan Kristin Halvorsen kan påstå at Frp i regjering er lik økt rente.

- Det er ikke regjeringens fortjeneste at renta nå går ned, men derimot den internasjonale finansuroen. Renta hadde gått ned også om Frp satt i regjering, sier Jensen.

- Viser ikke lederskap
Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner er mannen bak forslagene Kristin Halvorsen nå slakter. Han mener Kristin Halvorsen er ufin.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette er et patetisk angrep fra SVs leder og finansminister. Det er typisk at regjeringen skylder og skyter på alle andre enn seg selv og fraskriver seg ansvar. Denne situasjonen dreier seg om at folk kan miste jobbene sine og da bør regjeringen holde seg for god til slike utspill, sier Sanner.

- Folk forventer at regjeringen viser lederskap og opptrer samlende. Det gjør de ikke når de opptrer på denne måten, sier han.

- Må lytte til Høyre
Sanner har vanskelig for å forstå Halvorsens påstand om at Høyre bare kommer med dårlige forslag.

- Høyre har erfaring med å styre i tøffe tider. Da vi overtok etter Jens Stoltenbergs første regjering i 2001 var Norge på vei inn i en nedgangsperiode med lavkonjunktur og økende arbeidsledighet. Den utviklingen snudde Høyre fra pessimisme og nedgang til optimisme og fremgang, sier Sanner.

- Derfor bør hun heller lytte til Høyre enn å kritisere oss, sier han.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken