Gå til sidens hovedinnhold

Var hos legen — fikk bilen smadret for 40.000

Frank André Siljeholt var bare borte i tre kvarter for å gå til legen på Bogerud. Da han kom ut hadde noen smadret bilen hans for 40.000 kroner.

BOGERUD: – Da jeg kom tilbake fra legetimen, var bilen skadekjørt på fronten. Støtfangeren, skjermen, panser og skilt, sier Siljeholt fra Mortensrud. Det var tirsdag morgen han dro til Bogerud legesenter for å måle blodsukkeret, som han gjør hver tredje måned.

Han parkerte på den innerste handikapplassen på parkeringsplassen.

Les også: Stakk av etter tunnelkrasj

På tre kvarter

Klokken 08.15 startet legetimen. Klokken 09.00 var han ute på parkeringsplassen igjen. I mellomtiden ble han én av de mange bileierne som har opplevd at noen kjører på en bil og stikker av. I dette tilfellet har bilen kommet kjørende ut fra gangarealet mellom dagligvareforretningen og blomsterforretningen på senteret.

– Dette er en Mercedes 300 SL fra 1990, og delene må bestilles fra Tyskland. Så dette blir ikke billig, sier Siljeholt.

Les også: Stakk av etter å ha kjørt på syklist

Han opplyser at han har fått taksert skadene til 40.000 kroner.

– Bare støtfangeren koster 25.000 kroner – og det er før den er påmontert, sier Siljeholt.

Han er ikke akkurat alene: som dittOslo tidligere har fortalt, blir årlig 9.000 parkerte biler bulket i Oslo – og halvparten av førerne stikker av.

Etterlyser vitner

Nå lurer Siljeholt veldig på om noen kan ha sett noe på parkeringsplassen mellom klokken 08.15 og 09.00 på tirsdag. Det eneste han selv rakk å se før han forsvant inn til legetimen, var en postbil som kjørte forbi og inn på gangarealet.

– Men dette er jo et område hvor det er mye gjennomfart fra t-banen, i tillegg til at det er mange som går forbi her på vei til skole. Det må jo være stor sannsynlighet for at noen har sett noe, sier Siljeholt.

Han hadde torsdag formiddag ikke anmeldt saken, men opplyste at saken skulle anmeldes samme dag.

Politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon hadde fredag ikke sett anmeldelsen, men opplyser generelt at eventuelle vitner pleier å være avgjørende for om slike syndere blir tatt.

– Noter kjennemerket

– Når folk blir påkjørt, bør de komme til politiet og anmelde forholdet. Vi har hatt saker der det er vitner som ser at noen er borti en bil og forlater stedet, som gjør at vi da kan kjøre og få tak i vedkommende, sier Drevsjø.

Han oppfordrer folk som ser slike episoder til å notere kjennemerke på bilen og varsle – eventuelt med en lapp på ruta til den uheldige bileieren.