Gå til sidens hovedinnhold

- Vår hovedteori er ikke bildrap, men bil har vært sentralt

Politiet tror Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble påkjørt og skadet og deretter fraktet bort og drept, skriver VG.

Politiets hovedteori skal ifølge VGs kilder være at Sigrid ble påkjørt av bilen til den drapssiktede 37-åringen et sted på veien hjem fra venninnen natt til 5. august. Politiet tror videre, ifølge VG, at hun ikke døde av skadene, men ble fraktet bort og drept etterpå.

To menn er siktet i saken, en 37-åring fra Ålesund og en 64-åring fra Vestby. Torsdag ble de varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Siktelsen lyder på forsettlig drap eller medvirkning til drap.

Venter på endelig obduksjonsrapport
Den foreløpige obduksjonsrapporten forteller ifølge avisa om store hodeskader, samt bruddskader i mage- og brystparti. Bruddskadene skal være forenlig med kraftig ytre stump vold ved det som kan være støt eller slag. Det er ventet at den endelige obduksjonsrapporten vil gi flere svar om dødsårsaken.

Solgte bil med skader
Bilen som står sentralt i etterforskningen, en grønn Citroen Xantia, var eid av den siktede 37-åringen da Sigrid forsvant. Få dager senere solgte han bilen til en bekjent. Til VG sier han som kjøpte bilen at den hadde flere skader, to bulker i panseret, en i grillen og en knust frontrute. Mannen satt tirsdag kveld i lange avhør hos politiet.

Politiadvokat Cecilie Gulnes sier til avisa at funnet av Sigrid taler imot at hun er død som en følge av en ulykke.

- Etter vår mening taler det klart imot det. Vår hovedteori er ikke bildrap, men bil har vært sentralt. Hvordan bilen har blitt brukt er et åpent spørsmål, sier hun til avisa.

Medias «etterforskning» bekymrer
Den store mediaoppmerksomheten i denne fasen av saken er en kilde til bekymring i Oslo politidistrikt, både i forhold til etterforskningen og med tanke på de pårørende. Torsdag kveld sendte politiinspektør Hanne Kristin Rohde ut denne meldingen på Twitter:

- Media trekker altfor mange raske konklusjoner der ute nå, parallelt med pågående etterforskning. Ikke godt å være pårørende i all denne støyen, tenker jeg.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken