Gå til sidens hovedinnhold

Var hun for feit til å drepe?

Hun innrømmet å ha drept nevøen ved et uhell. Men var det i det hele tatt fysisk mulig?

En bisarr drapssak. Et ubesvart mysterium. En av verdens tyngste kvinner.

I Sullivan City, en liten by i Texas ved grensen til Mexico bor 470 kilo tunge Mayra Rosalas (31).

31-åringen skapte overskrifter verden over da hun i mars 2008 innrømmet å ha drept hennes to år gamle nevø Eliseo Jr.

Hun skal ved et uhell ha falt over nevøen mens hun satt barnevakt for ham. Men var det i det hele tatt mulig for henne å gjøre dette?

Resultatene av obduksjonen av den to år gamle gutten viste at han døde av slag mot hodet. Men på grunn av Mayra Rosalas form og størrelse var det praktisk talt umulig for henne å påføre de skader som er beskrevet i obduksjonsrapporten. Og nettopp dét skulle bli det sterkeste kortet for Rosalas forsvarsadvokat.

(Saken fortsetter under bildet)

Men hvorfor innrømmer hun noe hun kanskje ikke var i stand til å gjøre? Er det noen som prøver å dekke opp for noen? Hvem og hva skjules? Saken er full ubesvarte spørsmål.

I en ny TLC-dokumentar med navnet «Half-Ton Killer» forsøkes det å gi et svar på alt dette. Se teaser i bunnen av saken!

- Min mening om Mayra er den samme som alle andres. Det hele er sjokkerede, og ingen tror at noen kan sitte på et barn og drepe det på den måten, sier den lokale TV-reporteren Stephanie Stone til TLC.

- Jeg bør bli straffet, jeg gjorde noe galt, hulket Mayra ved starten av rettsaken. Ingen kunne tro det de hørte, og en mediestorm startet opp.

Historien bak dokumentaren er ikke bare et kriminaldrama, men handler også om søskenlojalitet og medisinske utfordringer, skriver Daily Mail.

Slått med hårbørste
Det var ikke til å unnga at Mayra til slutt måtte innrømme at hun hadde løyet til myndighetene. Hun innrømmet å ha forårsaket nevøens død for å beskytte hennes søster Jaime, som angivelig hadde slått gutten gjentatte ganger med en hårbørste tidligere samme dag.

Rett før dødstragedien hadde nær 500 kilo tunge Mayra flyttet inn til sin søster Jaime, som hadde sluttet å jobbe for å ta vare på søsteren sin, ettersom hun ikke lenger kunne gå.

Jaime var ofte ute og det var da Mayram sin oppgave å passe på de fire barna i huset.

En dag i mars 2008 skulle dramaet starte. Mayra vitne til at søsteren slo sin to å gamle sønn fordi han ikke ville spise.

- Jaime forsøkte å gi min nevø frokost, men han ville ikke spise. Jeg sa til henne at dersom han gråt ville han ikke spise. Men da ble hun sint, og slo han i armene, beina og hodet med en hårbørste. Etterpå hentet hun en «Ole Brumm»-dyne og pakket ham inn og la ham i sengen.

Etterpå gikk Jaime ut, og lot Mayram bli igjen med barna.

(Saken fortsetter under bildet)

Senere på dagen begynte to år gamle Eliseo Jr. å få problemer med pusten, og Mayram ringte etter ambulanse. Jamie ringte så søsteren fra sykehuset og ba søsteren ta ansvar for skadene.

Og det gjorde hun, noe hun senere ville angre på.

- Folk kan ikke forstå dette, men jeg ville hjelpe søsteren min, og jeg ville ikke at politiet skulle ta de andre barna, forteller Mayram.

- Jeg fortalte etterforskerne at jeg rullet bort til kanten an sengen der nevøen min var, hånden min datt ned og jeg veltet ut av sengen. Jeg falt. Det var min skyld.

Til tross for innrømmelsen, ble hun frikjent etter en lang runde i rettsapparatet. Mayras størrelse skulle bli forsvarets sterkeste kort.

- Hun kunne ikke bevege kroppen på denne måten. Vi viste at hennes størrelse var hennes beste forsvar fordi hun ikke klarte å bevege armene slik, sier forsvarsadvokat Sergio Valdez.

Søsteren var på rømmen i flere måneder, men ble til slutt overtalt til å komme tilbake til Texas. Hun erklærte seg så skyldig og ble dømt til 15 år i fengsel.

«Half-Ton Killer» vises på TLC onsdag 10. oktober.

Se teaser av den kommende dokumentaren:

HTML EMBED
Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken